Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Doživotno na Bernabeuu

Real Madrid našao svog Alexa Fergusona, a još nedavno 'lutao u magli'

Florentino Perez namjerava vezati Carla Ancelottija za Real Madrid doživotno, pišu španjolski mediji…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Perez je toliko oduševljen Talijanom da mu namjerava ponuditi produženje ugovora koji mu istječe 30. lipnja 2016. , piše madridski As.

VIDEO Pogledajte kako se Modrić i Ronaldo dodaju leđima!

„Nemam tu informaciju, ne znam je li predsjednik razgovarao s igračima“, kaže Ancelotti, no ipak ne bježi od odgovora bi li prihvatio ponudu:

„Najviše vremena provodim s igračima i mogu reći da se doista ugodno osjećam u Realu. Ugovor mi istječe za godinu i pol dana tako da ima vremena o tomu razgovarati. Već sam rekao da ću nastaviti raditi ako klub bude zadovoljan“, prilično je jasan Talijan.
Predsjednik Reala ne želi samo produžiti ugovor s Ancelottijem, već ga želi zadržati na Santiago Bernabeuu do kraja trenerske karijere pa čak i doživotno.

Perez oduševljen Ancelottijem

Perez je, prema pisanju španjolskog dnevnika, ushićen Ancelottijevim znanjem, iskustvom, čitanjem igre, taktičkom potkovanošću, strateškim razmišljanjem, ali općenito ljudskim kvalitetama, njegovim pristupom prema igračima, znalačkim odnosom prema velikim zvijezdama i autoritetom koji je izgradio u svlačionici. Ukratko, Perez smatra kako je Real dobio svojeg Alexa Fergusona, trenera koji je sposoban nadići rezultatske krize i preživjeti sva iskušenja.

Ancelotti je osvajanjem „la decime“ te znalačkim izvlačenjem maksimuma iz svakog igrača i kompletne momčadi zadobio ogromno povjerenje kod Pereza i njegovih suradnika tako da je naprosto udario teško porušive temelje za dugovječnu karijeru na najvrućoj stolici u svijetu klupskog nogometa, sukus je mišljenja madridskih medija u ovom trenutku.

Prema pisanju Asa, Perez će u dogledno vrijeme ponuditi Ancelottiju još dvije godine produženja ugovora, a kad se zasiti trenerske klupe, vidi ga na mjestu glavnog menadžera kluba. Ancelottiju će navodno biti prepušteno da izabere nasljednika.
Eto koliko je nogomet varljiv i kako se kopernikanski obrati mogu dogoditi u vrlo kratkom vremenu.

Stalna na Bernabeuu samo mijena jest

Prije samo pedesetak dana Ancelotti je bio usred „madridske oluje“ nakon poraza od Atletica na Santiago Bernanbeuu. Ancelotti je bio na udaru medija, Perez još više. Pljuštale su optužbe o lošim menadžerskim odlukama, kupovinama i prodajama igrača, nesnalaženju talijanskog stručnjaka u datom trenutku, odnosno slaganju igre s novim zvijezdama, a spekulirala se i latentnom sukobu između predsjednika i trenera. Ancelotti je navodno teško zamjerio Perezu što je prodao Di Mariju, a nije doveo adekvatnu zamjenu pa je zbog toga morao mijenjati sustav igre.

Niti dva mjeseca kasnije, nakon 11 uzastopnih pobjeda Reala u svim natjecanjima, što je najveći pobjednički niz talijanskog stručnjaka u karijeri, među kojima je i ona najvažnija, protiv Barcelone u Madridu, nitko više ne spominje Di Mariju i Xabija Alonsa, navodno „promašaje“ Kroosa i Jamesa i Ancelottijevo "lutanje u magli"… Madridski mediji na sva zvona slave Real i Ancelottija. Sve je otišlo dotle da Perez, eto, nudi doživotni ugovor Talijanu. Dok fanfare sviraju sve izgleda bajno i sjajno, no što će biti ako opet zasviraju žalosne trube? Realova povijest govori nam, da parafraziramo Preradovića, "stalna na tom mitskom stadionu samo mijena jest".

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider