Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Službeno istraživanje

Ovo će navijače Barce šokirati: Evo tko je drugi klub u Kataloniji

Real Madrid drugi je klub u Kataloniji po broju navijača...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prema službenim podacima Centra za istraživanje javnog mijenja Vlade Katalonije Real Madrid drugi je klub iste španjolske autonomne zajednice po broju navijača.

Navedena institucija, koje je doista relevantna u Kataloniji, prvi je put provela ovakvo istraživanje i došlo se do sljedećih rezultata: Barcelona je, naravno, klub s najviše navijača u Kataloniji, za nju „druka“ 77,5 posto građana Katalonije.

Možda je logično pretpostaviti da je drugi Espanyol, ali ipak nije, to je većini Katalonaca omraženi Real Madrid, za kojeg navija „čak“ 10,4 posto građana Katalonije, što je za mnoge, čak i u Kataloniji, prilično iznenađenje. Espanyol je tek na trećem mjestu s 3,6 posto, Athletic Bilbao je četvrti s 1,4 posto, a Atletico Madrid je peti s 1,2 posto navijača.

Za Real navijaju doseljenici

Naklonost solidnog dijela građana Katalonije Real Madridu može se objasniti time što je Katalonija posljednjih desetljeća nastanjena u znatnoj mjeri došljacima iz svih dijelova Španjolske, posebice iz središnjeg i južnog dijela gdje se uglavnom navija za Real. Demografska slika Katalonije je značajno promijenjena u odnosu na kraj 70-ih, kada je Katalonija imala gotovo dvostruko manje stanovnika. Neki doseljenici su se u međuvremenu priklonili Barceloni, a neki su, očito, ostali uz Real Madrid.

Većina za katalonsku reprezentaciju

Na pitanje koji vam je drugi najdraži klub 61,8 posto ispitanika odgovorilo je da nema drugi klub, dok je 6 posto odgovorilo Espanyol, a 3 posto Barcelona. Na pitanje jeste li ponosni kada španjolska reprezentacija postiže dobre rezultate, 54,9 posto ispitanika je odgovorilo potvrdno, dok je 67,2 posto odgovorilo potvrdno kada je riječ o katalonskoj reprezentaciji.

U dodatku je bilo i pitanje koliko ste ponosni kada španjolska reprezentacija postiže dobre rezultate; 22,3 posto ispitanika odgovorilo je da su ponosni, 32,6 da su vrlo ponosni, 31,1 posto malo ili nikako, dok je 13,5 posto ispitanika potpuno indiferentno.

Kada je riječ o katalonskoj reprezentaciji, 35,5 posto ispitanika odgovorilo je da su vrlo ponosni, 31,7 da su ponosni, 20 malo ili nikako i 11,3 posto da su indiferentni.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider