Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Četvorica na popisu

Perez u velikom strahu: Real 'otvara vreću' i priprema senzaciju

Ako Real izgubi u finalu Lige prvaka, Perezu će se opasno zatresti predsjednički stolac i morat će krenuti po velika pojačanja.

Dok se momčad Reala priprema za veliki finale Lige prvaka s Atleticom u Milanu, predsjednik „kraljevskog kluba“ Florentino Perez radi u „tri smjene“ na dovođenju novih pojačanja.

Perezova sudbina usko je vezana za ishod finala. Ako Real kojim slučajem izgubi, Perezu će se opasno zatresti predsjednički stolac. Bila bi to druga sezona zaredom bez ijednog važnijeg trofeja, što je za Real ravno katastrofi. Ne treba previše pojašnjavati kako će taj podatak utjecati na navijače Reala. Lako je zamisliti bunu neslućenih razmjera.

Perez u velikom strahu

Navijači Reala ove sezone su već u nekoliko navrata žestoko izviždali Pereza tražeći njegovu ostavku.
„Florentino demision“, grmjelo je nakon debakla u madridskom „el clasicu“ i „El Madrilenu“, ali i nakon još nekih utakmica.

Poučen iskustvom iz prvog mandata, kada je također morao odstupiti zbog posvemašnjeg nezadovoljstva i pritiska navijača, Perez se ovaj put studiozno priprema za najcrnji scenarij pa danonoćno traži rješenje za izlazak iz krizne situacije koje će se zacijelo stvoriti ako Real izgubi na Meazzi.

Kao i uvijek, najbolje rješenje za amortizaciju navijačkog nezadovoljstva jest odvraćanje pozornosti s neuspješne sezone na prijelazni rok i kupovinu novih zvijezda kojima će pokušati zamagliti oči vojski navijača „kraljevskog kluba“.

Četiri velika imena na popisu

Perez u talonu drži četiri imena: Eden Hazard, Paul Pogba, Robert Lewandowski i David de Gea. Lewandowski je glavna meta. Iako u Bayernu tvrde kako ne žele prodati poljskog napadača, njemački mediji spekuliraju da Lewandowski nije istog mišljenja.

Der Spiegel piše da je igračev menadžer Cezary Cucharski nastavio započete pregovore s Realom. Lewandowski ima ugovor s Bavarcima do 2019., no to u nogometu nije nepremostiva prepreka.
„Nakon šest godina u Njemačkoj vrijeme je za promjenu sredine“, navodno je Lewandowski kazao u jednom neformalnom razgovoru.

Real nudi Bayernu 90 milijuna eura za Lewandowskog

Poljak se nigdje do sada nije predugo zadržavao. U Znicz Pruszkówu bio je dvije godine, jednako i u Lechu iz Poznana. U Borussiji Dortmund proveo je četiri godine, a u Bayernu je za sada dvije. Osim toga, kada stigne poziv Real Madrida to se teško odbije, posebice u situaciji kada može licitirati s visinom plaće i očekivati da će mu biti ispunjene sve želje.

Mnogi će reći da Bayern neće pustiti Lewandowskog, jer je Carlo Ancelotti navodno uvjetovao njegov ostanak, no svatko ima svoju cijenu pa i Bayern.
Perez je prema pisanju španjolskih medija spreman iskrcati 90 milijuna eura za Lewandowskog, a možda i više ako situacija bude zahtijevala takav manevar. Teško će Bavarci to odbiti, odnosno možda bi i odbili da igrač želi ostati. Ako Lewandowski bude inzistirao na odlasku, Bayernu neće ništa drugo preostajati nego ga prodati. Nema smisla zadržavati igrača koji želi otići, posebice kada je u igri toliki novac.

Ako Perez krene po Lewandowskog, nekog će morati prodati. Karim Benzema čini se najlogičnijim rješenjem, no tko zna što bi se još moglo dogoditi ako Real izgubi od Atletica. Lavina navijačkog nezadovoljstva mnoge bi mogla pomesti, uključujući i samog Pereza.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider