Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
javio se i pjaca

'Grande' Gigi Buffon poziva na oprez protiv 'talentiranog Dinama'

Stigle su i prve reakcije klubova na ždrijeb skupina Lige prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U četvrtak je s počekom u 18 sati održan ždrijeb skupina nogometne Lige prvaka. U četvrtom jakosnom bubnju našao se i zagrebački Dinamo, koji je u konačnici završio u skupini H zajedno s Juventusom, Sevillom i Lyonom.

Reakcije iz sva tri kluba su više manje iste. Svi pozivaju na oprez u međusobnim susretima 'velike trojke' u skupini (Juventus, Sevilla i Lyon), dok Dinamo vide kao momčad koja proizvodi velike talente, ali nije preopasna u ovom natjecanju. To nažalost pokazuje i statistika koja glasi: 'modri' su u 30 utakmica u grupnoj fazi ostvarili četiri pobjede, pet puta odigrali neodlučeno i doživjeli 21 poraz uz ukupnu gol-razliku 22-67.

"Minimum koji očekuje od ove momčadi je nokaut faza Lige prvaka uz, ako je to moguće, osvajanje skupine. O Sevilli sve znamo jer smo s njom igrali lani. S Lyonom smo igrali prije nekoliko sezona i također smo upoznati s kvalitetom momčadi. Dinamo ima reputaciju da proizvodi odlične mlade igrače od kojih se jedan priključio našem timu - Marko Pjaca", rekao je sportski direktor Juventusa Giuseppe Marotta.

"Možda jesmo favoriti na papiru za osvajanje skupine, ali to moramo dokazati i na travnjaku. Ove utakmice ne smijemo olako shvatiti. Teško je reći koje se momčadi trebamo najviše bojati. Dinamo je talentirana momčad, Sevilla je etablirani europski klub, a Lyon je dio francuske elite", rekla je talijanska i Juventusova legenda Gianluigi Buffon.

"Lani smo izgubili u Sevilli, a u Lyonu i Zagrebu nas očekuju vruće atmosfere. Moramo biti oprezni ako želimo ostvariti svoj cilj u Europi ove sezone", rekao je trener Juventus Massimiliano Allegri.

Putem Facebook profila oglasio se i dojučerašnji napadač Dinama Marko Pjaca.

Sevilla je u posljednje tri sezone isto toliko puta osvojila Europa ligu, te zahvaljujući tom uspjehu nastupaju u Ligi prvaka ove sezone.

"Teška skupina. Na Juventus ne treba trošiti previše riječi, Lyon je viceprvak Francuske, komplicirana momčad s odličnim igračima, a Dinamo je enigma. Malo znamo o zagrebačkoj momčadi, no prvak je posljednjih 11 godina i to nešto govori. Juventus je favorit, a s ostale dvije momčadi ćemo se morati potući za mjesto u nokaut fazi. Unatoč svemu cilj je osigurati prolaz skupine", rekao je sportski direktor Seville Monchi.

Legenda francuskog nogometa Bernard Lacombe bio je vjerojatno najoprezniji kada je zagrebački sastav u pitanju:

"Našli smo se u vrlo jakoj skupini. Igrat ćemo sa starim poznanicima Juventusom i Sevillom. Za Sevillu nas vežu samo dobra sjećanja. Juventus je europski velikan, a Dinamo nikako ne treba podcjeniti. Oni će isto imati nešto za reći u ovoj skupini".

Dinamo će susret prvog kola H skupine Lige prvaka igrati 14. rujna na gostovanju kod Lyona. U idućem kolu na stadion Maksimir 27. rujna dolazi Juventus, a 'modri' će i treće kolo igrati pred svojim navijačima - 18. listopada u Zagreb dolazi Sevilla. Slijedi uzvrat kod Seville 2. studenog, pa 22. studenog u Zagreb dolazi Lyon, a u zadnjem kolu Dinamo gostuje u Torinu kod Juventusa 7. prosinca.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider