Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Penev ljutit kao ris

VIDEO Razočarani Bugari optužuju Hrvate i tvrde: Samo je Modrić klasa!

Dok je Niko Kovač sijao od sreće nakon pobjede (0:1) Hrvatske u grotlu Vasila Levskog, bugarski izbornik Luboslav Penev okomio se na vlastite igrače.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Naši vodeći igrači u potpunosti su zakazali. Gostovanje u Norveškoj prilika im je za iskupljenje. Nismo pokazali karakter, nije bilo trčanja i duela, a nismo znali ni napasti. Kad nema pritiska, onda na površinu ispliva individualna kvaliteta, a tu su Hrvati jači“, istakao je Penev koji se osvrnuo i na nerede na tribinama.

Razočarani Bugari optužuju Hrvate i tvrde: Samo je Modrić klasa!

Kovač pogodio 'visokim presingom', ali Kramarić bi dotukao Bugare

Modrić izudaran kao nikad: 'Ljudi u Hrvatskoj mogu biti zadovoljni'

„Ne vidim zašto bi Uefa kaznila Bugarski savez? Nogomet se igra zbog publike, volim kada je ovako glasno i vatreno. Nije ovo kazalište nego nogometna utakmica. Osim toga, zašto unaprijed osuđujute bugarske navijače? Treba vidjeti tko je prvi počeo s provokacijama“, zaključio je Penev.

Hrvatski izbornik Niko Kovač na tu je temu bio kratak: „Ne znam tko je počeo, ali takvim pojavama nije mjesto na stadionu“, kazao je Kovač.

Mihajlov: Hrvatski navijači izazvali su nerede!

Predsjednik Bugarskog nogometnog saveza Borislav Mihajlov istakao je kako je ključno bilo prvo poluvrijeme.

„Hrvatska je momčad svjetske klase, a mi smo krenuli u utakmicu nekako bojažljivo. Prvo je poluvrijeme bilo slabo, a drugo već dosta bolje. Hrvati su nas pobijedili praktički bez poštenog udarca na vrata. Hrvati su bili favoriti, ali nisu imale neke šanse, trebali smo uzeti barem jedan bod. I Italija je teško pobijedila Azerbajdžan, svaki bod je važan“, kaže Mihajlov koji je također prokomentirao nerede na tribinama.

„Pitajte policiju što je bilo, njih plaćamo da osiguraju red i sigurnost. Vjerojatno ćemo biti strogo kažnjeni, ali mislim da su hrvatski navijači izazvali nerede tako što su gađali naše navijače“, zaključio je Mihajlov.

Bodurov: Samo je Modrić svjetska klasa!

Utakmica je odlučena autogolom Nikolaja Bodurova u prvom poluvremenu.
„Takve se stvari događaju u nogometu, ali svi smo krivi, cijela momčad je zaslužna za uspjeh ali i neuspjeh“, pravda se Bodurov.

„Da nije bilo tog autogola, Hrvatska ne bi pobijedila. Igrali smo s previše respekta, u hrvatskoj momčadi samo je Modrić vrhunska klasa“, poručio je Bodurov.

Popov: I Hrvati imaju slabosti!

Najveća zvijezda bugarske momčadi Ivelin Popov kaže da će tek utakmica u Norveškoj pokazati ima li Bugarska momčad za velike stvari.

„Moramo što prije zaboraviti ovaj poraz. Sutra ćemo analizirati kako smo odigrali i početi se pripremati za Norvešku. Igrali smo brzopleto, s puno pogrešaka u predaji lopte u prvom poluvremenu. U drugom dijelu bili smo puno žustriji, opasniji po gol suparnika, ali na kraju je odlučio taj autogol“, kaže Popov.

„Ništa još nije gotovo, ima još puno utakmica do kraja kvalifikacija. I Hrvati će negdje posrnuti, imaju i oni slabosti. Prerano je još reći tko će na Euro“, zaključio je Popov.  

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider