Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Teško gostovanje

Ranjeni Hajduk krenuo na dalek put: Prekretnica ili 'slobodni pad'?

Nogometaši splitskog Hajduka otputovali su jutros u Kazahstan gdje u četvrtak u 14.30 po hrvatskom vremenu igraju prvu utakmicu 3. pretkola Europkse lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk će osam sati putovati do dalekog Karagandyja gdje u četvrtak popodne igraju s domaćim Šahterom. Vrući teren i ambiciozni domaćin nije jedini problem Hajduka. Igor Tudor na raspolaganju ima 15 igrača i tri vratara, a u Splitu su zbog ozljeda ostali prvotimci Avdija Vršajević, Tino Sušić i Anton Maglica.

''Imamo velikih problema s ozljedama, ali uvjeren sam da ćemo pokazati svoje pravo lice. Igramo protiv čvrste i ozbiljne ekipe koja za nas dolazi u nezgodnom trenutku'', rekao je Igor Tudor te poručio kako je sad vrijeme da se pokažu oni najhrabriji.

Za Bijele bi idealno bilo da ne izgube u Karagandyju, no čak bi i minimalan poraz bio prihvatljiv. Naročito ako se zabije i pogodak. Kazahstanci su prošle godine pobijedili Celtic 2:0, no ipak su u Glasgowu poraženi s 3:0 i tako nisu vidjeli Ligu prvaka.

Na svom su terenu jako opasni, no srećom Hajduk uzvrat igra na Poljudu. Ovo bi mogla biti prekretnica za loš početak sezone, ali i nastavak 'slobodnog pada'.

Hajduk je u četiri utakmice pobijedio samo u Dundalku. Primio je sedam pogodaka, a nedjeljni poraz (4:2) u Rijeci bio je posebno bolan za Splićane. Na Šahteru se neće biti lako vaditi...

Hajduk u sezoni 2014/2015:

Dundalk - Hajduk 0:2

Hajduk - Istra 1:1

Hajduk - Dundalk 1:2

Rijeka - Hajduk 4:2
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider