Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliki klub

Dobio dozvolu: Ranieri se nakon otkaza u Leicesteru vraća u Francusku

Kreirao je najljepšu bajku u europskom nogometu unatrag dosta godina pa dobio otkaz, a sad i novu priliku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Talijanski nogometni trener Claudio Ranieri, koji je lani s Leicester Cityjem senzacionalno postao prvak Engleske, dobio je dopuštenje Francuskog nogometnog saveza (FFF) da smije raditi kao trener u toj zemlji iako je navršio 65 godina, te je u srijedu potpisao dvogodišnji ugovor s Nantesom.

Ranieri je u veljači ove godine dobio otkaz u Leicesteru zbog lošijih rezultata ove sezone, no nije dugo trebao čekati na novi angažman.

Ovo će mu biti drugi klub koji će voditi u Francuskoj u bogatoj trenerskoj karijeri jer je od 2012. do 2014. bio trener Monaca.

Ranieri je tijekom karijere vodio velike klubove Juventus, Romu, Inter, Napoli, Atletico Madrid, Valenciju i Chelsea, ali jedini naslov prvaka osvojio je s Leicester Cityjem.

U Nantesu su ga odlučili angažirati jer ga smatraju idealnim trenerom za podići klub na višu razinu odnosno vratiti u sam vrh francuskog nogometa.

Veliki trag su ostavili Ćiro i Vulić

Kanarinci, kako glasi nadimak Nantesa, osam su puta bili prvaci Francuske, a imaju i tri osvojena Kupa i jedan Liga kup. Igrali su 1996. u polufinalu Lige prvaka, a 1980. u polufinalu Kupa pobjednika kupova. Od 1988. do 1991. trener im je bio Miroslav Blažević, a od 1991. do 1993. za njih je igrao Zoran Vulić.

U njihovom današnjem sastavu nema zvučnih imena, a od poznatijih nogometaša tu su islandski napadač Kolbeinn Sighthorsson, vratar (ujedno i kapetan) Rudy Riou te Kolumbijac Felipe Pardo kojeg se nerado sjećaju navijači zagrebačkog Dinama jer im je prije godinu i pol zabio dva gola u pobjedi grčkog kluba u Pireju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider