Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Apsurdna pravila

Ramos saznao kaznu za "krvnički" start na Messija, u Barceloni poludjeli!

Kapetan Reala sankcioniran je za grubi faul na najboljem nogometašu današnjice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sergio Ramos u 77. minuti nedjeljnog El Clasica na Santiago Bernabeuu s dvije noge je brutalno startao na Lionela Messija.

Sudac Alejandro Hernandez ispravno je postupio pokazavši izravan crveni karton kapetanu Reala, s čime se Ramos teško mirio. Prilikom izlaska s terena porječkao se s Gerardom Piqueom kojeg je, kao i Messija, kritizirao u svojim izjavama poslije utakmice.

Dva dana poslije objavljeno je kako će Ramos zbog crvenog kartona pauzirati jednu utakmicu. U prijevodu, propustit će današnje gostovanje Reala u La Coruni kod Deportiva, ali će moći igrati za vikend kada na Santiago Bernabeu stiže Valencia.

Takva odluka razbjesnila je sve u Kataloniji. Službena Barcelona nije reagirala, ali jesu tamošnji mediji i navijači Barce na društvenim mrežama.

Što je važnije - sudačka autonomija ili zdravlje igrača?

Ističu kako se radi o dvostrukim standardima jer je Neymar nedavno kažnjen s tri utakmice nakon isključenja zbog dva žuta kartona u Malagi. Istina, Neymar nije ni na kog startao tako oštro kao Ramos na Messija, ali je, nakon što mu je sudac pokazao drugi žuti, ironično zapljeskao, a to se dodatno kažnjava u Primeri.

Točnije rečeno, Neymar je jednu utakmicu dobio automatski na temelju crvenog kartona te još dvije za aplaudiranje sucu.

Pravila Primere su takva kakva jesu. Nama se čine apsurdnima jer čini se da je više zaštićena sudačka autonomnost nego zdravlje igrača. Konkretno, govorimo o potencijalnom lomu noge (koji se Messiju mogao dogoditi da ga je Ramos pogodio) i komentiranju sudačkih odluka pljeskanjem.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider