Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Glazba za uši fanova

Rakitić u Engleskoj izjavio ono što žele čuti svi navijači Barcelone

Ivan Rakitić se nakon još jednog treninga u St. George's Parku u Engleskoj pojavio na konferenciji za novinare na kojoj je govorio o svojim prvim danima u redovima Barcelone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Sve je pozitivno i stekao sam dojam kakav sam veliki transfer ostvario. Naporno radimo od prvog dana i ako nastavimo tako, navijači će uživati u onome što će gledati predstojeće sezone", rekao je Ivan Rakitić koji je ovo ljeto napustio Sevillu i potpisao petogodišnji ugovor s katalonskim divom.

'Mrzim gubiti!'

"Mislim da je generalna ideja u Barceloni slična onoj koju je imao Unai Emery u Sevilli, ali ovdje je sve intenzivnije i zahtjevi su veći. Ovdje sam pet, šest dana, a uz Božju volju ću biti još jako dugo. Postupno prihvaćam stvari i uživam u svakoj minuti. Mrzim gubiti, tako da ću napraviti sve što mogu da pokažem da sam spreman biti ovdje."

Rakitić je istaknuo da mu je jedna od najvećih kvaliteta sposobnost da se prilagodi različitim pozicijama: "Najviše uživam kad igram na poziciji s koje mogu pomoći momčadi. Ako momčad igra dobro, svejedno mi je na kojoj sam poziciji, u sredini veznog reda, na krilu ili naprijed. Moram dati 100 posto neovisno o poziciji na koju će me trener staviti, a on jako dobro zna što želi i na temelju toga će i odlučiti. U Sevilli sam igrao u sredini ili odmah iza napadača, a za hrvatsku reprezentaciju više-manje na poziciji centralnog veznog."

U veznom redu Barcelone našem će nogometašu društvo praviti legendarni Xavi koji je, unatoč najavama, odlučio do daljnjega ostati u klubu: "Odlična je vijest da Xavi ostaje, on je simbol kluba. Kao mladi igrač, uživao sam učeći od igrača kakav je on, i na terenu i izvan njega. Fantastično je što ostaje."

Osvrnuo se za kraj Rakitić i na svoga sunarodnjaka Alena Halilovića koji je ovo ljeto došao iz zagrebačkog Dinama: "Alen je jako mlad. Nastojim mu olakšati situaciju. Iako je i za mene ovo promjena, pokušavam mu biti poput starijeg brata. Nije me iznenadila njegova kvaliteta. Mislim da će svi u hrvatskoj reprezentaciji i u Barceloni uživati u njegovim igrama. Ima veliku brzinu i premda djeluje pomalo krhko, na terenu je snažan."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider