Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sigurno u Ligi prvaka

Veliki zaplet: Rakitić zahuktao 'rat' oko transfera Vrsaljka!

U predvečerje Eura hrvatski reprezentativac na pomolu je velikog transfera.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Branič hrvatske reprezentacije i talijanskog Sassuola, Šime Vrsaljko (24), bio bi odlično pojačanje za europskog doprvaka Atletico Madrid, izjavio je njegov suigrač u reprezentaciji Ivan Rakitić odgovarajući na pitanje španjolskog novinara o mogućem transferu.

"To bi bilo odlično za Atletico. On je jako zanimljiv igrač, izuzetne snage te je jako brz. Hrabar je te se na treninzima bori i za lopte koje odlaze i deset metara izvan terena", rekao je Rakitić za sportske novine Marca. Rakitić igra u španjolskoj ligi od 2011. a ove sezone je s Barcelonom osvojio prvenstvo i kup.

Vrsaljko je na korak do potpisivanja četverogodišnjeg ugovora s Atletico Madridom koji bi za njegov dolazak mogao platiti oko 15 milijuna eura, pišu sportske novine AS sa sjedištem u Madridu.

AS napominje kako je Talijan Andrea Berta, član Atletico Madrida zadužen za praćenje inozemnog tržišta, razgovarao s predsjednikom Sassuola i otvorio put za prelazak desnog beka na Vicente Calderon. Vrsaljko bi trebao potpisati ugovor na četiri godine uz mogućnost produljenja za dodatnu sezonu.

'Operaciju' vode legendarni Caminero i anonimni Talijan

Bertu je Atletico doveo iz Parme 2013. te radi sa sportskim direktorom Jose Luisom Caminerom. On je trebao uvjeriti Sassuolo i Vrsaljka kako su crveno-bijeli iz Madrida bolje odredište of Napolija. Iznenadno pojavljivanje Atletica zakočilo je sporazum s Napolijem, napominju sportske novine Mundo Deportivo.

Predsjednik Sassuola, Giovanni Carnevali, rekao je prije šest dana kako s Napolijem pregovaraju oko prodaje hrvatskog igrača a da s Atletico Madridom nikada nisu direktno razgovarali.

"Sassuolo nikada nije direktno razgovarao s Atleticom, mogu samo potvrditi kako postoje pregovori s Napolijem. Vidjet ćemo što će biti, u svakom slučaju mi nemamo potrebu prodati nikoga, a posebno ne Vrsaljka", izjavio je Carnevali 2.lipnja u razgovoru za talijanske novine Gazzetta di Modena.

Atletico preuzeo pole-position s puno boljom plaćom

Španjolski mediji Marca, AS i Mundo Deportivo ističu kako je Atletico Madrid ponudio Vrsljaku više novca kako bi odbio postignuti dogovor s Napolijem. Prema pisanju talijanskih i španjolskih medija Vrsaljko sada zarađuje 1.2 milijuna eura po sezoni, Napoli mu nudi 1.5 a Atletico se pojavio s iznosom od 2 milijuna eura.

U Atleticu bi se borio za mjesto s 31-godišnjim španjolskim reprezentativcem Juanfranom Torresom, tragičarom finala Lige prvaka nakon promašenog jedanaesterca protiv Real Madrida. Glasnogovornik Atletica Juan Jose Anaut rekao je Hini kako ne može ništa komentirati i da "ne zna ništa pobliže o takvoj mogućnosti".

Vrsaljko se s reprezentacijom nalazi u Francuskoj. Uoči odlaska na Europsko prvenstvo rekao je kako je svjestan situacije no da je sada koncentriran na Euro.

Napoli nudi 12 + 3 milijuna eura

Ove sezone je odigrao 36 utakmica za Sassuolo, klub sa sjevera Italije koji je sezonu završio na šestom mjestu u prvenstvu. Ondje je došao iz Genoe u ljeto 2014. te ima ugovor do ljeta 2019. Njegova tržišna cijena iznosi 9 milijuna eura, podatak je Transfermarkta, internetske stranice specijalizirane za transfere nogometaša.

Napoli je Sassuolu ponudio 12 milijuna eura te dodatna 3 u sklopu bonusa kao i posudbu kolumbijskog napadača Duvana Zapatu, piše Gazzetta di Modena. Atletico je ponudio 15 milijuna eura, piše AS.

Napoli je sezonu završio na drugom mjestu u Serie A, a Atletico na trećem u Primeri. Oba kluba time su automatski ostvarili plasman u skupine Lige prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider