Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Modrić standardno

Rakitić na klupi, Xavi u prvih 11, Mandžo s maskom, Casillas na vratima

Barcelona (18h), Real (16h) i Atletico Madrid (20h) danas igraju 6. kolo Primere…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon razočaravajućeg rezultata (0:0) i još više igre kod Malage u prošlom kolu, Barcelona dočekuje Granadu na Camp Nou u 6. kolu Primere. Na Camp Nou vjeruju kako je to odlična prilika da se vrate na prvo mjesto na ljestvici koje su izgubili nakon prošlog kola do kada su bili jedina momčad lige sa stopostotnim učinkom. Valencia, Barcelona i Sevilla imaju po 13 bodova nakon pet odigranih kola, Valencia i Barcelona imaju također izjednačenu i gol-razliku 13-2 i 11-0, no Valencia je dala više golova pa je zbog toga preuzela lidersku poziciju.

Xavi u prvih 11, Rakitić na klupi

Međutim, Valenciju očekuje teško gostovanje u San Sebastianu, a Sevillu derbi s Atleticom, dok bi Barcelona trebala imati lagani zadatak sa slabašnom Granadom. Prema najavama katalonskih medija Luis Enrique će „promiješati“ momčad u odnosu na utakmicu s Malagom, kada Barcelona tijekom cijele utakmice nije imala niti jedan udarac u okvir vrata, što joj se nije dogodilo punih deset godina.

U udarnu postavu se vraćaju Jérémy Mathieu i Dani Alves, a čini se da će od prve minute krenuti i Xavi Hernandez, dok će hrvatski veznjak Ivan Rakitić preseliti na klupu, takve su barem najave u katalonskim medijima. Postava Barcelona trebala bi ovako izgledati: Bravo – Alves, Mascherano, Mathieu, Adriano – Xavi, Busquets, Iniesta – Munir, Messi, Neymar.

Casillas na vratima, Real u 4-3-3 formaciji

Real Madrid, trenutačno šesti na ljestvici s devet bodova, gostuje kod Villarreala. Zahuktali „kraljevi“ na El Madrigal stižu s dvije uvjerljive uzastopne ligaške pobjede, u kojima su postigli čak 13 golova, od toga na Cristiana Ronalda otpada njih sedam. Čini se da se na vrata vraća Iker Casillas, barem su tako zaključili madridski novinari nakon press-konferencije i najave utakmice Carla Ancelottija. Real bi se trebao vratiti u staru formaciju 4-3-3, s Karimom Benzemom kao centralnim napadačem. Očekuje se da će Luka Modrić startati od prve minute. Postava Reala trebala bi ovako izgledati: Casillas – Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo – Modrić, Kroos, James – Bale, Benzema, Ronaldo.

Mandžukić s maskom na licu

Atletico Madridu će vjerojatno imati težak zadatak protiv Seville na Vicente Calderonu. Sevilla je treća sa 13 bodova, a Atletico peti s dva boda manje. Diego Simeone nije se decidirano izjasnio hoće li Mario Mandžukić nastupiti protiv Andalužana. Nakon operacije nosa, hrvatski napadač je trenirao s maskom na licu i čini se da bi mogao zaigrati.

Udarna postava Atletica mogla bi ovako izgledati: Moya – Juanfran, Miranda, Godin, Siqueira – Turan, Gabi, Suarez, Koke – Mandžukić, Griezmann.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider