Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Sevilla? Bilo bi dosta'

Rakitić: Modriću želim sreću, ali ne želim da Real osvoji Ligu prvaka

Hrvatski nogometni reprezntativac komentirao je niz tema.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Natjecateljska sezona nije gotova ni za Barcelonu ni za Real Madrid - jedne očekuje finale Kupa kralja protiv Seville, a druge finale Lige prvaka protiv Atletica.

Nove izazove dvaju najboljih španjolskih klubova najavio je Ivan Rakitić. Istaknuo je kako neće slaviti ako zabije svom bivšem klubu.

"Zabijem li gol neću slaviti, poštujem i nosim Sevillu u srcu. Titulu ću proslaviti doma sa svojim ljudima. Najvažnije je to što ju želim osvojiti. Mali detalji mogu odlučiti utakmicu, takav je nogomet. Ti detalji mogu promijeniti dinamiku i usmjeriti susret. Oni će nastojati odigrati čvrstu i intenzivnu utakmicu, no mi smo tu da ih zaustavimo. Nastojat ćemo sve učiniti da se ponovi finale europskog Superkupa", kazao je Rakitić koji je s Barcom osvojio šest trofeja (tri u prošloj i tri u ovoj sezoni) od dolaska iz Seville.

"To što smo ove godine osvojili prvenstvo daje nam zamah, dolazimo zadovoljni, naslov prvaka nam puno pomaže. Hvala navijačima koji su nam priredili doček, to je bio najljepši trenutak sezone. Poseban dan."

'Luis Enrique nam ulijeva povjerenje i unosi mirnoću'

Raketa je prokomentirao i trenera Luisa Enriquea.

"On je kompletan trener, ni trenutka ne ostavlja sumnju. Na terenu se sve događa brzo, a on ulijeva povjerenje, unosi mirnoću, premda to nije jednostavno u tako velikom klubu. Ovo je bila spektakularna sezona, bilo je doduše trenutaka u kojoj se promijenila dinamika, no sve u svemu bila je to velika sezona. Iako ne ovisi o ovom finalu, bilo bi lijepo sve završiti s novim peharom. Bili bi ponosni na dvostruku krunu."

Barca nije uspjela obraniti naslov prvaka Europe. Na tronu će ih naslijediti netko od madridskih klubova - Real ili Atletico.

"Ne znam hoću li gledati finale, taj dan ću biti s obitelji. Uvijek ću željeti sreću Modriću, kao i recimo Mandžukiću. Ali, ne želim da Real osvoji Ligu prvaka."

'Halilović treba ovako nastaviti'

Osvrnuo se i na 20-godišnjeg igrača Barcelone Alena Halilovića, koji je proteklu sezonu proveo na posudbi u Sportingu iz Gijona, a sada se s hrvatskom nogometnom reprezentacijom nalazi na pripremama za Europsko prvenstvo.

"Rekao sam mu da treba ovako nastaviti. Odigrao je veliku sezonu u Sportingu i njegovi suigrači govore jako lijepo o njemu, što je bitna stvar. Jako je mlad i ide svojim putem. Uživat ćemo u njemu", napomenuo je Rakitić.

Upitan o polemici uoči finala Kupa kralja, odnosno sukobu na relaciji Barcelona - Madrid zbog najavljene zabrane unošenja katalonskih zastava koje simboliziraju samostalnost te pokrajine, nogometaš je rekao kako razumije da Barcelona mora napraviti to što mora te da poštuje svačije mišljenje.

'Imam podijeljeno srce'

"Mi ćemo na terenu napraviti što možemo", dodao je.

Upitan da prokomentira nastup Seville koja je osvojila treći put zaredom Europa ligu pobijedivši u finalu Liverpool s 3:1, Rakitić je rekao:

"Osvojili su veliku titulu i sada bi bilo dosta. Imat će iduće sezone prilike za osvajanje novih, sada je red na nama. Uspjeh u Europa ligi dat će im snagu no mi moramo misliti na sebe".

"Predstojeća utakmica za mene će biti posebna jer imam podijeljeno srce, no igra se za važnu titulu a ja ju želim osvojiti", zaključio je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider