Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bijele maramice spremne

Benitez protiv Sociedada po posljednji put? Mou se vraća 'besplatno'?

Real Madrid prolazi kroz najveću krizu igre i rezultata u posljednjih 10-ak godina...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rafa Benitez sjedit će na klupi Real Madrida pretposljednjeg dana 2015. godine, međutim postoji mogućnost da mu je to posljednja utakmica kao stratega 'kraljevskog kluba', prenose Cuatro i La Sexta. Spomenuti izvori vjeruju da će ukoliko Real Madrid ne pobijedi Real Sociedad i Santiago Bernabeuom se opet prolome gromoglasni zvižduci Benitez dobiti otkaz.

Podsjetimo, Real je u posljednjem kolu slavio protiv Rayo Vallecana s čak 10:2, međutim ono što je obilježilo tu utakmicu bili su zvižduci domaćih navijača upućeni u prvom redu Rafi Benitezu i predsjedniku Reala Florentinu Perezu, a vidjela se i pokoja bijela maramica među navijačima što u pravilu znači nezadovoljstvo trenerom i njegov oproštaj od kluba. Takvo ponašanje navijača neće se dugo trpiti u upravi 'kraljevskog kluba', pa bi stoga Benitezova utakmica protiv Sociedada mogla biti i posljednja.

"Rafa Benitez će sjediti na klupi Reala protiv Sociedada. Nitko nam nije rekao drugačije i nema razloga da tako ne mislimo. Možemo razumjeti da postoje ljudi koji nisu zadovoljni Benitezom, ali mi smo uvjereni da je i više nego sposoban da vodi madridsku momčad", rekao je Manuel Garcia Quilon, predstavnik Rafe Beniteza.

U krugovima Madrida već se spominju potencijalni Benitezovi nasljednici kao što su Fabio Capello, Jorge Sampaoli pa čak i Jose Mourinho.

"Ne smeta nas to. Sve je to nogomet i špekulacije su normalna stvar", rekao je Quilon, koji je istovremeno odbio negirati loš odnos između igrača i trenera.

"Pitajte igrače za odnos".

U Madridu su uvjereni da su sati španjolskom stručnjaku na klupi Reala odbrojani, iako predsjednik Perez tvrdi da nije u njemu problem.

Posljednjih se dana pojavila informacija da bi se na klupu Real Madrida mogao vratiti Jose Mourinho, koji je nedavno ostao bez posla u londonskom Cheleaju. Engleski klub raskinuo je suradnju s Portugalcem, ali mu i dalje mora plaćati 300 tisuća eura, sve dok ovaj ne pronađe novi klub. Ukoliko se to dogodi prije kraja ove sezone, Chelsea je pristao platiti plaću i novom klubu, u slučaju da je manja od 13 milijuna eura, koliko je Portugalac trebao dobiti do kraja sezone.

Nepoznato je koliko bi Real morao platiti da uruči momentalni otkaz Rafi Benitezu, ali da to napravi i dovede Mourinha, koji ima 50-postotnu podršku madridske publike (Benitez svega 13 posto), ne bi puno izgubio u financijskom pogledu.

Treba spomenuti i da se kroz neke medije provlači priča da će se Mourinho teško vratiti u Real zbog narušenih odnosa s ponajboljim igračima momčadi kao što su Sergio Ramos i Cristiano Ronaldo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider