Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Rusija s tim nema veze'

Putin brani Blattera i optužuje Amerikance: To je nelegalna optužnica!

Ruski predsjednik Vladimir Putin izrazio je potporu predsjedniku Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Seppu Blatteru, te optužio SAD da stoji iza uhićenja bivši i sadašnjih dužnosnika FIFA-e prije izbornog kongresa u Zuerichu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vladimir Putin je kazao kako su "uhićenja u Zuerichu očit pokušaj da se Blattera spriječi da osvoji i peti predsjednički mandat", te da su uhićenja uslijedila nakon "nelegalne optužnice američkog ministarstva pravosuđa izvan njihove pravne jurisdikcije".

"Ako se kriminal i dogodio, on se nije dogodio na američkom tlu. Ovo je još jedan pokušaj SAD-a da nametnu svoju jurisdikciju na druge države", kazao je Putin, koji je dodao kako je rusko domaćinstvo Svjetskog nogometnog prvenstva 2018. godine neupitno.

"Uvjeravam vas da će za tri godine Rusija napraviti najbolje Svjetsko prvenstvo dosad".

Ministar sporta u ruskoj vladi Vitalij Mutko kazao je novinskoj agenciji RIA da "ne postoji rizik da Rusija izgubi domaćinstvo SP 2018", a predsjednik Nacionalnog odbora za razvoj nogometa Ališer Aminov tvrdi da Rusija nema veze sa skandalom u FIFA-i.

"Ako istražitelji ne ponude nekakav dokaz o kupovini glasova, onda sve ostaje na spekulacijama i senzacijama. Ruska kandidatura je bila poštena", izrekao je Aminov.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider