Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Kad se šećem nemam mira'

Pušnik Slovencima o HNL-u: Dinamo je i dalje favorit, a Keku svaka čast

U razgovoru za Radioteleviziju Slovenije trener Bijelih komentirao je trenutno stanje u HNL-u i u Hajduku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trener Hajduka Marijan Pušnik u razgovoru za Radioteleviziju Slovenije izjavio je kako Dinamo i dalje smatra glavnim favoritom za naslov prvaka iako Modri za Rijekom trenutno zaostaju šest bodova.

"Dinamo je unatoč svemu sa svojom organizacijom još uvijek favorit prvenstva, no Matjažu Keku svaka čast za ono što je u Rijeci napravio u protekle tri godine jer taj klub igra najmoderniji nogomet", kazao je Pušnik.

"Što se tiče Hajduka, cilj je ove godine osvojiti deset bodova više nego u lanjskoj sezoni", navodi Pušnik koji ističe fantastičnu atmosferu u klubu s, kako kaže, "najviše navijača u Hrvatskoj te u gradu koji diše za Hajduk", ali upozorava i na ponekad prevelike ambicije i zahtjeve koji se postavljauju pred njegove trenere, osobito s obzirom na manji proračun koji ima u odnosu na konkurente.

'Glavni cilj Hajduka 10 bodova više nego lani'

"Kad se šećem Splitom, nemam mira, svi me zaustavljaju i žele se sa mnom fotografirati", rekao je Pušnik, dodavši da čuje mnoga ohrabrenja, ali i kritike te da nisu svi zadovoljni što je na klupi trener iz Slovenije.

"Voditi Hajduk je privilegij i ponos, ali to donosi pritisak. Neki kažu da sam neambiciozan jer ne najavljujem osvajanje prvenstva, a neki, kad kažem da ćemo pobijediti Dinamo, kažu da sam prepotentan... Neka se već odluče", dodao je Pušnik u razgovoru za RTV SLO, te istaknuo da je glavni cilj kojeg je postavio ispred sebe da Hajduk na kraju ovog prvenstva ima deset bodova više nego u prošloj sezoni.

To bi značilo da će Bijeli na kraju imati 71 bod na kontu.

Dodajmo kako Hajduk sezonu nastavlja ove nedjelje na Poljudu protiv Splita s početkom u 17:00. Prvi ovosezonski ogled splitskih klubova završio je pobjedom Hajduka u Parku mladeži, pogotkom Francka Ohandze u 90. minuti.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider