Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ali ima aduta

Pušnik smiruje euforiju: 'Budimo realni, Hajduk nije favorit'

Hajduk je baš kao i prošle sezone ipak imao alo sreće sa ždrijebom u posljednjoj rundi kvalifikacija za Europsku ligu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prošle je sezone ždrijeb play-offa Europske lige Hajduku podario češki Liberac. Na kraju se pokazao prejakim za Bijele, ali bio je to vjerojatno najbolji izbor. Sada je to možda Maccabi Tel-Aviv, iako je vjerojatno armenski Qarabag bio želja većine. Protivnik nije nimalo lak, ali nije ni nemoguć za proći.

''Izvukli smo izuzetno jakog protivnika. Znamo svi da su Maccabi Haifa i Tel Aviv tamo najjači, najbogatiji klubovi, s puno međunarodnih igrača. Već su u Europi odigrali šest utakmica, od čega su pet pobijedili, a jednu ostali neriješeno. Dobro ćemo ih analizirati, nismo favoriti, ali očekujemo drugu utakmicu na Poljudu gdje će se sve riješiti. Nadam se u našu korist'', bila je prva reakcija Marijana Pušnika nakon ždrijeba.

Trener Hajduka je izgledao hladno iako su mnogi ždrijebom bili oduševljeni.

''Budimo realni, Hajduk nije favorit ni protiv jedne momčadi u grupi. Ja sam baš dobre volje, ali nema razloga da se smijem. Ako je nešto Hajdukova prednost, onda je to naša vjerna i bučna publika, a sve ostalo nije razlika. Mislim da ćemo dati sve od sebe da se to obistini.''

Što se tiče nedjeljne utakmice protiv Istre na Poljudu, Pušnik je najavio kako će odmoriti neke igrače, jer u srijedu je već odgođeni derbi.

''Svaka je utakmica u Hajduku izuzetno bitna, a ja je uzimam kao sve ostale. Jednako vrijede tri boda protiv Istre, Dinama i Osijeka. Neke igrače ću odmoriti za Dinamo, što je prilika drugima da se dokažu i da stvorimo širinu. Da, bit će promjena u našem sastavu. Momci koji su radili regeneraciju su se odmarali više, zauzet će mjesto u timu i nadam se da ćemo svi biti zadovoljni.''

Jedan od najboljih igrača Hajduka u pobjedi protiv ukrajinske Oleksandrije bio je dvostruki strijelac Tino Sven Sušić koji se osvrnuo na idućeg suparnika splitskog sastava.

"Očekuju nas dvije teške utakmice, ali ako budemo igrali kao protiv Oleksandrije, Europa lige nije daleko. Nikoga se ne bojimo," poručio je.

Zoran Nižić je dodao kako je Hajduk mogao dobiti i lakšeg, ali i težeg suparnika.

"Mogli smo u ždrijebu proći i bolje i lošije. Iskusna su i prava ekipa, imaju sjajne igrače s iskustvom igranja u Chelseaju, Liverpoolu i Arsenalu i sigurno neće biti lako," poručio je Nižić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider