Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Wengerov as u rukavu

Velika utrka za njemačku zvijezdu: Evo zašto je Arsenal u prednosti

Njemački dragulj je nezadovoljan u sadašnjem klubu i želi otići već u siječnju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zahuktava se borba europskih velikana za njemačkog dragulja Juliana Draxlera. 23-godišnjak je jedan od najtalentiranijih njemačkih nogometaša, a cijena mu je i dalje visoka iako su mu karijeru usporile ozljede.

Prošle je sezone za 35 milijuna eura došao u Wolfsburg iz Schalkea kao zamjena za Kevina De Bruynea. U svoje ga je redove htio dovesti Juventus koji je s njim već imao dogovor, ali je Schalke prihvatio bogatiju ponudu Vukova. Tada se radilo o jednoj od najboljih momčadi Bundeslige, ali danas je situacija dijametralno suprotna.

Wolfsburg se ove sezone nalazi na korak od zone ispadanja - 16. HSV ima isti broj bodova (10), ali i lošiju gol razliku. Draxler je „zapeo“ u klubu u kojem ne želi biti, a to se odrazilo i na njegove igre te status u momčadi.

Arsenal, PSG ili Juventus?

Ove sezone u Bundesligi još nije zabio gol niti asistirao. Nije započeo utakmicu od studenog, a u prošlom kolu protiv Bayerna nije bio ni na klupi. Vrlo je izvjesno da će Draxler napustiti Wolfsburg već u siječnju, a pitanje je samo u kojem će klubu nastaviti karijeru.

Iako je Wolfsburg prošle sezone planirao na njemu zaraditi čak 80 milijuna eura, sada bi prihvatili i dvostruko manje. Francuski mediji su otkrili da je PSG prvi počeo pregovore s igračevim agentom. Spremni su ponuditi 30 milijuna eura što ne zadovoljava apetite Wolfsburga. Bliži traženom iznosu je Arsenal koji je spreman ponuditi 35 milijuna eura.

Može li ga Özil dovesti u Arsenal?

Među potencijalnim kupcima je još uvijek i njegov nesuđeni klub Juventus. Međutim, kao prvi kandidat se nameće Arsenal. Arsene Wenger također prati Draxlera već godinama, a u pregovore se odlučio umiješati i Mesut Özil koji bi svog prijatelja i reprezentativnog suigrača rado vidio na Emiratesu.

Özil nagovara Draxlera da karijeru nastavi u Arsenalu, a istovremeno pritišće klub da ga dovede. Transfer bi mogao imati ključnu ulogu i u Özilovim pregovorima oko novog ugovora koji su tijeku – dolazak Draxlera bi značio da Özil gotovo sigurno ostaje Topnik, a Wenger pod svaku cijenu želi zadržati svog ponajboljeg igrača.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider