Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ronaldo, Bale, James...

PSG-a i Man. City žestoko udarili na Real: UEFA, kako je to moguće?

Trener PSG-a Laurent Blanc oštro je kritizirao UEFA-u kazavši da ima dvostruke standarde kada je u pitanju financijski fair-play...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Paris Saint-Germain je uz Manchester City najpogođeniji UEFA-inim financijskim fair-playom, kontrolom financija odnosno limitacijom transfea, što oba kluba primorava da prodaju igrače kako bi kupovali nova pojačanja.

Francuski klub prihvaća nova pravila igre, no pita se kako je moguće da UEFA u isto vrijeme nekim drugim klubovima gleda kroz prste? Parižani su prst uperili prema Real Madridu koji je u ogromnim dugovima, spekulira se s cifrom od čak 600 milijuna eura ukupnog duga, iako „kraljevski klub“ tvrdi da je dug puno manji, ispod 300 milijuna, ali to sve ovisi o formulaciji što je zapravo dug i kako se tumače poslovne knjige.

„Ta bi pitanja trebali uskladiti na globalnoj razini. Financijski fair-play trebao bi uzeti u obzir porezna optećeranja koja su u svakoj državi različita i ograničiti kupovinu igrača klubovima koji su pogođeni visokom razinom duga, kao što je, recimo, Real Madrid“, kazao je Blanc u izjavi za francuske medije.

Trener PSG-a ne može razumjeti kako je moguće da klub koji je u tako velikom dugu može kupovati najskuplje nogometaše, vrijedne stotine milijuna eura? Manchester City i PSG zatražili su od UEFA da uzme u obzir akumulaciju dugova, a ne da kriterij bude samo poslovanje na godišnjoj razini. Konkretno, Real Madrid u posljednjih godina bilježi plus u svojim rashodima i prihodima, no u prethodnim godinama upisao je ogromne dugove koje UEFA ne uzima u obzir.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider