Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
potpuna dominacija

Rijeka razbila Osijek u derbiju i otišla na +6!

U derbiju Prve HNL nije bilo neizvjesnosti nakon što je Rijeka razbila Osijek s 3:0...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U derbiju 12. kola Prve HNL Rijeka je uvjerljivo svladala Osijek sa 3-0 (2-0). Strijelci za pobjedu riječke momčadi bili su Andrijašević (37), Gavranović (41) i Gorgon (60). Vodeća Rijeka sada ima 32 boda, šest više od drugog Dinama, dok je Osijek treći sa 24 boda.

Rijeka je povela krajem prvog poluvremena kada je Ristovski ubacio loptu na peterac gdje je Franko Andrijašević glavom zabio za 1:0. Svega četiri minute kasnije Mario Gavranović je iz neposredne blizine pospremio jedan otpadak koji se našao pred njim nakon 'flipera' prilikom udarca izvana.

Konačnih 3:0 postavio je Austrijanac Gorgon nakon još jedne ubačene lopte u peterac gostiju. Bio je to njegov peti pogodak u šestom nastupu za Rijeku.

U sljedećem kolu Rijeka je domaćin zaprešićkom Interu, dok Osijek dočekuje zagrebačku Lokomotivu.

Spomenimo da je Osijek u premijeri treće garniture dresova istrčao s nadimcima umjesto prezimena na leđima. Tako je primjerice Bobanu na leđima pisalo Bobby... Možemo reći da to nije bila ugodna premijera za jedan novitet u HNL-u.

Rijeka je 10. put zaredom slavila protiv Osijeka na svom travnjaku čime je zadržala velikih šest bodova prednosti ispred najvećeg konkurenta za naslov prvaka Dinama. Osijek je porazom i Dinamovom pobjedom sada pao na treće mjesto poretka.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider