Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
preokret u koprivnici

Sjajan start Osijeka i Slavena, pridružili se Rijeci na vrhu HNL-a

U dvama subotnjim ogledima u Prvoj HNL pobjede su upisali Slaven Belupo i Osijek...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu 2. kola Prve HNL u Zaprešiću su nogometaši Osijeka svladali Inter s 2-0 (0-0), te izbili na treće mjesto ljestvice. Osječani su u Zaprešiću stigli i do druge pobjede u novom prvenstvu, te ponovno nisu primili gol. Osječani još od 2008. godine nisu upisali dvije pobjede na početku prvenstva.

U 50. minuti mrežu domaćina je načeo Aljoša Vojnović, a u 68. minuti na 2-0 je povećao Gabrijel Boban. Osijek u idućem kolu dočekuje trenutno vodeću momčad prvenstva - Rijeku.

U ranije odigranom susretu 2. kola u Koprivnici su nogometaši Slaven Belupa pobijedili Cibaliju s 3-2 (1-2). Koprivnički sastav došao je do pobjede u uzbudljivoj utakmici, u kojoj je Cibalia vodila s 2-1 do 73. minute, a izgubila 2-3. Vinkovčanima ostaje utjeha da su nakon tri godine izbivanja s prvoligaških terena uspjeli zabiti dva gola.

Domaćini su poveli već u 3. minuti pogotkom Makedonca Mirka Ivanovskog, no gosti su poravnali dalekometnim udarcem Frane Vitaića u 22. minuti, da bi u 37. minuti Brazilac Tiago Rodrigues donio potpuni preokret Cibaliji. U 73. minuti Ivanovski se po drugi puta upisao u strijelce i poravnao na 2-2. Potom je uslijedio desetminutni prekid zbog nestanka struje na stadionu, a u 86. minuti mladi Gordan Barić je sjajnim udarcem iskosa s desetak metara donio domaćinima slavlje.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider