Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pritisak na Dinamu

Prva HNL: Rijeka ranim pogotkom ponovno samostalna na vrhu

U utakmici 18. kola Prve HNL Hajduk je kao gost pobijedio Zagreb sa 2-0 (1-0), a potom je Rijeka na svojoj Rujevici s 1:0 bila bolja od Istre...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk je slavio u prvoj subotnjoj utakmici 18. kola Prve HNL i poravnao se na vrhu ljestvice s Rijekom. Svega dva sata kasnije Rijeka je pogotkom Marina Tomasova s minimalnih 1:0 slavila protiv Istre i ponovno samostalno zasjela na vrh tablice.

Rijeka je bila dominantna tijekom cijele utakmice i mogla je slaviti uvjerljiviju pobjedu, međutim gostujuća obrana zaustavila je sve pokušaje, osim onog Tomasova u 18. minuti.

Rijeka je zadržala prvo mjesto na ljestvici sa 38 bodova, Hajduk je sada drugi sa 35, dok je Dinamo, koji će svoj susret 18. kola igrati u nedjelju protiv Lokomotive, pao na treće mjesto sa 33 boda.

Hajduk je s 2:0 slavili na gostovanju kod Zagreba, a pogotke za 'bile' postigli su Tudor i Bencun.

Oba sastava nisu iskoristila 11-erac i to pri rezultatu 1-0 za Hajduk, prvo je u 25. minuti Boban propustio poravnati pogodivši vratnicu, a samo tri minute potom i udarac Caktaša s bijele točke zaustavila je vratnica.

Zagreb je čitavo drugo poluvrijeme odigrao s desetoricom jer je u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena zbog drugog žutog kartona isključen Šulc, a i Hajduk je utakmicu završio sa 10 igrača jer je u sudačkoj nadoknadi drugog poluvremena zbog drugog žutog kartona isključen i Milović.

Zagreb je ovim porazom ostao uvjerljivo posljednji sa samo osam bodova, šest manje od pretposljednjeg Osijeka.

REZULTATI 18. KOLA,
Petak:

Inter - Osijek 0-0
Split - Slaven Belupo 2-0 (Pešić 15, Bagarić 37)
Subota:
Zagreb - Hajduk 0-2 (Tudor 17, Bencun 89)
Rijeka - Istra 1961 1-0 (Tomasov 18)
Nedjelja:
Dinamo - Lokomotiva (15 sati)

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider