Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Propale sve Šukerove najave

VIDEO Novi kamen smutnje između HNS-a i Splita: 'Maksimir ima sve što je potrebno'

Hrvatska nogometna reprezentacija će 12. lipnja ove godine kvalifikacijsku utakmicu protiv Talijana odigrati na Maksimiru...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tako su i konačno propale sve najave predsjednika HNS-a Davora Šukera kako će se založiti da upravo Split bude domaćin toj kvalifikacijskoj utakmici…

Opet ništa od Splita, Hrvatska – Italija u Zagrebu: Ovo su cijene karata!

Maksimir i dalje ostaje domaći teren hrvatske nogometne reprezentacije. Nakon kratkog posjeta Osijeku u listopadu, Hrvatska će u nastavku kvalifikacija za Euro prvo ugostiti Norvešku na Maksimiru 28. ožujka, a potom i Italiju 12. lipnja ove godine.

''Stadion Maksimir ima sve potrebne sadržaje kad su u pitanju video nadzor, kontrola ulaska, a govorimo o ovom trenutku kad se donosi odluka, prema tome odluka je pala na Zagreb'', izjavio je Damir Vrbanović.

HNS je ranije tvrdio kako Poljud nema uvjete za organizaciju 'utakmica visokog rizika' i to zbog nedostatka brojača na ulazima te prostorija za video nadzor. U međuvremenu su Grad Split i Hajduk financirali rješavanje tih nedostataka te stavili potpuno novi travnjak, ali očito to nije dovoljno.

Inače, odluku o domaćinstvu nije donio Izvršni odbor već 'Odbor za hitnost' u kojem su, među ostalima, i Davor Šuker, Damir Vrbanović te Zdravko Mamić. Nejasno je samo zašto Izvršni odbor nije odlučio o domaćinstvu, jer rokovi za prijavu Uefi poznati su mjesecima unaprijed.

Bit će to još jedan kamen smutnje u ionako zategnutim odnosima Splita i vodstva HNS-a.

Podsjetimo, Davor Šuker najavio je kako će predložiti IO-u da domaćin protiv Italije bude upravo Split zbog jadranskog susjeda i turističke sezone.

''Kvalifikacijska utakmica protiv Italije, znam da je ona najljepša, pa jesam rekao da je normalno da bude u Splitu zbog turističke sezone. Mi u nogometnom savezu imamo prednost da razmišljamo o biznisu'', rekao je Šuker prije godinu dana.

I dok u HNS-u razmišljaju o biznisu, igrači su nakon očajne atmosfere na utakmici protiv Malte u Zagrebu razmišljali o tome kako žele igrati i u drugim hrvatskim gradovima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider