Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'veća' kilometraža

Promijenjen lokalitet odigravanja utakmice Rusije i Hrvatske

Dogovorom dvaju Saveza, promijenjeno je mjesto odigravanja prijateljske utakmice između reprezentacija Rusije i Hrvatske...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prijateljski dvoboj 17. studenog, s početkom u 17 sati po hrvatskom vremenu, bit će odigran u Rostovu na Donu, na stadionu Olimp-2, umjesto u prvotno predviđenom Krasnodaru, objavio je Hrvatski nogometni savez na svom internetskom portalu. Što se kilometraže, koju hrvatski reprezentativci moraju preletiti da bi stigli na mjesto odigravanja utakmice, tiče nema velike razlike. Iz Zagreba do Rostova ima 2500 kilometara, a do Krasnodara 2400.

Obje reprezentacije osigurale su direktan plasman na Europsko prvenstvo 2016. u Francuskoj te im se otvorio termin za odigravanje ove utakmice kada su na rasporedu dvoboji dodatnih kvalifikacija.

Hrvatska je s Rusijom dosad odigrala dvije natjecateljske utakmice, obje u kvalifikacijama za Euro 2008. godine, i obje su završile bez pogodaka.

Izbornik Ante Čačić prošloga je tjedna objavio popis kandidata na kojem se nalazi 20 nogometaša:

Vratari: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Hajduk), Ivan Vargić (Rijeka)

Braniči: Darijo Srna (Šahtar Donjeck), Šime Vrsaljko (Sassuolo), Josip Pivarić (Dinamo Zagreb), Danijel Pranjić (Panathinaikos), Domagoj Vida (Dinamo Kijev), Vedran Ćorluka (Lokomotiv Moskva), Marko Lešković (Rijeka), Goran Milović (Hajduk)

Vezni igrači: Ivan Rakitić (Barcelona), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozović (Inter Milano), Ivan Perišić (Inter Milano), Domagoj Antolić (Dinamo Zagreb)

Napadači: Ivica Olić (HSV), Mario Mandžukić (Juventus), Nikola Kalinić (Fiorentina), Andrej Kramarić (Leicester City)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider