Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
'bit će fantastično'

Prodao se za (petro)dolare: Ignorira korupciju, izrabljivanje pa čak i smrt

Svatko ima svoju cijenu, pa tako i Barcelonina legenda Xavi Hernandez koji je nedavno potpisao ugovor s katarskim klubom Al Saddom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Unatoč brojnim smrtnim slučajevima i kontroverzama koje okružuju organizaciju Svjetskog prvenstva 2022. godine u Kataru, Xavi je kao ambasador tog natjecanja izrazio punu podršku za njegovo održavanje.

"Biti ambasador Svjetskog prvenstva 2022. godine u Kataru je vrlo uzbudljiva stvar za mene", rekao je Xavi pa naveo prednosti koje sa sobom nosi organizacija SP-a u pustinji u zimskom terminu (studeni do prosinca).

"Prije smo uvijek morali puno putovati dan uoči utakmice. Na ovom prvenstvu to neće biti slučaj jer su svi stadionu jako blizu. Također, održati turnir u studenom i prosincu je dobra stvar jer će igrači biti na vrhuncu forme. Mnogi stadioni već sada imaju ugrađene rashladne sustave, tako da će biti vrlo ugodno i igračima i navijačima", rekao je između ostalog Xavi.

Španjolska legenda je tako otvoreno podržala organizaciju Katara, u kojem je već poginuo veliki broj osoba pri izgradnji objekata jer rade u neljudskim uvjetima. Katar uvozi jeftinu radnu snagu, ljude koji su spremni raditi sve samo da nešto zarade, a kada stignu im oduzmu putovnice i prisiljavaju ih na rad za 'kikiriki'. Nejasno je iz kojeg razloga nogometna ikona poput Xavija otvoreno podržava takvu organizaciju... 

U nedjelju se, spomenimo, pojavila informacija da će na FIFA-inu adresu uskoro stići prijava od barem dvije nogometne lige. Inicijativu je pokrenula španjolska Primera, a otvoreno ju je podržao i francuski Le Championnat. Privatno su, navodno, to podržali Premierliga, Bundesliga i Serie A, ali još nisu spremni staviti potpis na prijavu jer se boje FIFA-e.

Razlog su enormni gubici s kojima će se lige suočiti ukoliko zbog održavanja Svjetskog prvenstva moraju zaustaviti nacionalna prvenstva. Procjenjuje se da će se izgubiti i do 70-ak milijuna eura, što jednostavno nisu spremni podnijeti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider