Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
CR7 brani naslov

Procurio popis kandidata za Zlatnu loptu: Dvojica Hrvata u konkurenciji

Procurio je popis kandidata za osvajanje FIFA-ine Zlatne lopte (Ballon d'Or), a na njemu su se našla i dvojica Hrvata...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Očekivano, na popisu su se našli Luka Modrić (Real Madrid) i Ivan Rakitić (Barcelona), dvojica nogometaša koji igraju za dva najmoćnija svjetska kluba. Rakitić je s Barcelonom uzeo trostruku krunu, dok je Modrić, unatoč težoj ozljedi koja ga je na dulje vrijeme udaljila s travnjaka, s Real Madridom uzeo tek španjolski Superkup na početku sezone.

Uz Rakitića na popisu 59-orice nogometaša našla su se još šestorica nogometaša Barcelone. Andres Iniesta, Luis Suarez, Claudio Bravo, Neymar, Javier Mascherano, te najveći i praktički 'jedini' kandidat za osvajanje glavne nagrade - Lionel Messi.

I Real ima sveukupno sedmoricu nogometaša na popisu, a osim Modrića tu su Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Karim Benzema, Sergio Ramos, James Rodriguez, Toni Kroos.

Od ostalih igrača vrijednih spomena, na popisu se nalaze: Paul Pogba, Arturo Vidal, Andrea Pirlo, Robert Lewandowski, Manuel Neuer, Sergio Agüero, Yaya Toure, Diego Costa, Eden Hazard, Zlatan Ibrahimović, Alexis Sanchez, Wayne Rooney, Memphis Depay...

Početkom prosinca trebao bi biti objavljen popis 23-ojice finalista.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider