Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
I Pletikosa odlazi

VIDEO Prljavo rublje na cesti: Šuker odgovorio na teške optužbe!

Nakon što su se Eduardo Da Silva i Ognjen Vukojević oprostili od hrvatske reprezentacije, uz otvorenu kritiku izborniku Niki Kovaču, o cijelom slučaju oglasio se i predsjednik HNS-a Davor Šuker…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čelni čovjek saveza poručio je da Hrvatska zaslužuje bolje oproštaje, te potvrdio da će zbogom reprezentaciji reći i Stipe Pletikosa. Oštre kritike na račun izbornika i situacije u reprezentaciji, u kojima je prednjačio Eduardo da Silva, nisu najbolje sjele Šukeru. Predsjednik saveza vatru ne želi gasiti benzinom, pa pomirljivo poručuje.

Eduardo se oprostio: Zbog nekih osoba lišen sam pravednog tretmana!

"Prevelika smo zemlja u nogometu da bi se na taj način opraštali i moramo zaustaviti taj način na koji je neki od igrača htio da napravi i nadam se da ćemo to u budućnosti imati bolju shemu. Hrvatska je osvjetlala obraz puno puta na velikim natjecanjima i baš zbog toga moramo biti razumniji, pametniji i napraviti bolje oproštaje", kaže Šuker.

Prljavo rublje koje se posljednjih dana javno pere baca ružno svjetlo na reprezentaciju, no Šuker se ne boji negativnih posljedica na atmosferu u vatrenom taboru.
"Zašto negativno? Bit će novih izabranih 23, pomladiti ekipu, pomladiti reprezentaciju je sastavni dio svega, neće dovijeka igrati neki igrač", kaže Šuker.

Pa, ni najdugovječniji reprezentativac Stipe Pletikosa. Dugogodišnja "jedinica" Vatrenih Šukeru je potvrdila da odlazi iz nacionalne vrste.
"Pa, čuo sam se jučer s njim. Najavio je i korektno od njega da je tako rekao. I to je sastavni dio života. I hvala Stipi, hvala Eduardu, hvala Ogiju na svemu što su dali u hrvatskom nogometnom dresu", ističe Šuker.

A da u podijeli tih dresova utjecaja imaju i neki ljudi koji formalno nisu dio reprezentacije - poručio je Eduardo u oproštajnom pismu.
"Nije istina. Utjecaj jedino može imati Niko Kovač koji sastavlja svoju ekipu i odgovoran je. Ako ne bude bilo rezultata, kao u svakom klubu, kao u svakoj reprezentaciji, kad trener nema rezultata i kad ne ode na velika natjecanja najlakše je promijeniti jednog trenera. To je ona svakodnevica u svim klubovima, u nogometu, a nemojmo praviti od toga nove spektakle", kaže Šuker i dodaje da Hrvatskoj treba kontinuitet na mjestu izbornika, te da će to u Niki Kovaču i dobiti.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider