Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
izjednačili rekord reala

VIDEO Čudesan pogodak Messija za preokret Barcelone

Uz dosta problema Barcelona je pred svojim navijačima slavila protiv Seville s 2:1...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je u posljednjoj utakmici 26. kola španjolske Primere na svom Camp Nou slavila s 2:1 protiv Seville. Gosti su poveli u 20. minuti preko Vitola, ali je preokret Barcelone započeo fenomenalni Leo Messi.

Argentinski 'čarobnjak' je u 31. minuti pogodio iz slobodnog udarca iskosa s lijeve strane, tako što je prevario vratara Sergija Rica koji je krenuo pokrivati drugu stranu gola, jer je mislio da će Messi pucati preko 'živog zida'. No najbolji nogometaš svijeta je snažno zavrnuo loptu u stranu na kojoj je stajao Rico i izazvao erupciju oduševljenja na stadionu.

Posao je dovršio Gerard Pique netom nakon početka drugog poluvremena kada ga je loptom poslužio Luis Suarez.

Mogla je Barcelona zabiti još pokoji pogodak, ali i primiti, no mreže su do kraja utakmice ostale netaknute. Momčad Luisa Enriquea ostala je tako neporažena i u 34. utakmici zaredom u svim natjecanjima čime je izjednačila rekord Real Madrida pod  vodstvom Lea Beenhakkera iz sezone 1988/1989.

Ivan Rakitić ušao je u igru u nastavku utakmice umjesto mladog Sergija Roberta. Razlog ostavljanja našeg reprezentativca na klupi je odmaranje nakon tri teška gostovanja.

Deportivo Coruna je kod kuće izgubio od Granade s 0-1, a gosti su do bodova u ključnoj utakmici za ostanak došli pogotkom iz penala u 24. minuti. Na klupi Deportiva bio je bivši vratar hrvatske reprezentacije Stipe Pletikosa, koji je umalo debitirao u Primeri jer je u 90. minuti isključen vratar German Lux, no trener domaćina je dotad obavio sve tri izmjene.

Momčad Athletica iz Bilbaa je slavila kod Valencije s 3-0, a sva tri gola su zabili u posljednjih 15 minuta. Villarreal je očekivano kod kuće nadigrao "fenjeraša" Levantea s 3-0, pa je "Žuta podmornica" na četvrtom mjestu samo dva boda udaljena od trećeplasiranoga Real Madrida.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider