Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sami na vrhu

VIDEO Atletico igrao, Barcelona, uz puno sreće, pobijedila

Barcelona je okrenula Atletico koji je susret završio s devetoricom na travnjaku...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U dvoboju vodećih momčadi Primere Barcelona je na svom Nou Campu slavila protiv Atletico Madrida s 2-1 i odvojila se na vrhu ljestvice.

Derbi je pripao Barceloni koja nikako nije briljirala, dok je Atletico ostavio odličan dojam, no momčad Diega Simeonea su skupo koštala čak dva isključenja.

Atletico je bolje počeo utakmicu i poveo u 10. minuti pogotkom Kokea, koji je neobjašnjivo ostao sam na desetak metara od gola i precizno pogodio. Barcelona se mučila, ali je u 30. minuti uspjela izjednačiti nakon atraktivne akcije Neymara i Jordi Albe koji je pronašao Messija, a ovaj iz trka neobranjivo pogađa mrežu Slovenca Oblaka.

U 38. minuti dugo dodavanje Danija Alvesa prihvatio je Luis Suarez, oslobodio se čuvara i jakim prizemnim udarcem donosi vodstvo Kataloncima. Pet minuta kasnije igrač Atletica Luis Felipe krvnički starta na Messiju i zarađuje isključenje.

I drugo poluvrijeme je Atletico, mada s desetoricom, počeo daleko bolje, a u 56. minuti Griezmann je promašio šansu utakmice kada je s dva metra pogodio petu vratara Barcelone Brava. U 65. minuti branič gostiju Godin grubo ruši Suareza i dobiva crveni karton, a s devetoricom igrača je momčad iz Madrida uspjela zatvoriti sve prilaze svom golu i nije primila zgoditak.

Ivan Rakitić je igrao odlično do 66. minute kada ga je zamijenio Arda Turan.

Nogometaši Villareala svladali su kod kuće Granadu s 1-0 i bodovno se izjednačili s trećeplasiranim Realom.

Pobjednički gol za Villareal postigao je kapetan Bruno Soriano u 55. minuti iz kaznenog udarca. Do vrijedne gostujuće pobjede došla je Malaga kod Eibara (2-1), a za klub iz Andaluzije je Duje Čop igrao do 74. minute.

Barcelona je sada sama na vrhu s 51 bodom i utakmicom manje, Atletico je ostao na 48, a treći je Real (44), koji u nedjelju dočekuje Espanyol.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider