Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Fešta u Jalkovcu

Prijateljski dvoboj navijačkih klubova: Varteks protiv Hajduka

Nakon derbija s Dinamom Splićani će se zaputiti u Varaždin...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U nedjelju 17. svibnja s početkom u 15:00 prijateljsku utakmicu u Jalkovcu nedaleko Varaždina odigrat će Varteks i Hajduk.

NK Varteks je klub kojeg je u proljeće 2011. osnovala varaždinska navijačka skupina White Stones. Razočarani promjenom imena kluba koji je godinama bio sinonim za varaždinski sport, ali prije svega odnosom vodećih ljudi prema Varteksu, Stonesi su osnovali klub koji transparentno posluje i funkcionira po principu jedan član = jedan glas.

Varteks se trenutno natječe u Prvoj županijskoj ligi Varaždinske županije (peti rang) i četvrti su na ljestvici. Ističu kako imaju preko 250 registriranih nogometaša što ih čini najbrojnijim klubom na sjeveru Hrvatske, a posebno su ponosni na svoje mlađe kategorije u kojima trenira i igra pregršt talentiranih dječaka.

Što se tiče Hajduka i njegovih navijača, oni će (svi koji su učlanjeni u Hajduk ili neko od društava prijatelja) kroz dva mjeseca po drugi put birati Nadzorni odbor, tj. sedam od devet članova najviše klupskog tijela (dva člana odredit će Grad Split kao većinski vlasnik).

Ova utakmica simbolički bi trebala označiti i početak suradnje između Varteksa i Hajduka - Varaždinci se nadaju kako će im pomoći za daljnje podizanje kvalitete njihove škole nogometa dok Splićani očekuju kako će uz pomoć Varteksa lakše privlačiti talente s krajnjeg sjevera Hrvatske, gdje perspektivnih mladih nogometaša ne nedostaje unatoč tome što s tog područja ne postoji klub niti u Drugoj ligi.

Inače, cijela priča o odigravanju ove prijateljske utakmice krenula je nedugo nakon što su Varaždinci dali podršku Splićanima koji su poslije neodigranog derbija s Dinamom krajem prošle godine krenuli u raščišćavanje odnosa i bitku za pravedniji status svih u hrvatskom nogometu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider