Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Leicester opet prvi

VIDEO Stative spriječile Bilićev ulazak u povijest engleskog nogometa

Najbolji golgeter Premierlige Jamie Vardy, koji se je na 11 uzastopnih prvenstvenih utakmica upisao u strijelce, u 15. kolu nije zatresao mrežu, ali je bio asistent za treći gol Leicestera, koji je u subotu u gostima svladao Swansea 3:0.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sva tri pogotka za Leicester u pobjedi kod Swanseaja (3:0) zabio je Riyad Mahrez (5, 22, 67). Vardy i Mahrez su trenutno najučinkovitiji dvojac u Premierligi, Jamie Vardy je zabio 14, a Mahrez 10 golova. Hrvatski napadač u dresu Lisica Andrej Kramarić opet je ostao bez minutaže.

Stoke je na domaćem terenu svladao favorizirani Manchester City sa 2:0. Oba gola postigao je Marko Arnautović, u 7. i 15. minuti. Mogao je zabiti i više, ali je promašio nekoliko odličnih prilika. No, najbolji igrač susreta bio je 'alpski Messi', odnosno Xherdan Shaqiri, koji je asistirao za oba gola.

West Ham je u gostima kod Manchester Uniteda odigrao 0:0 i tako je nastavio pozitivan niz protiv velikana čime Slaven Bilić može biti zadovoljan.

Prethodno su ove sezone svladali Arsenal, Manchester City, Liverpool i Chelsea. Mogao je i ovaj puta West Ham izaći kao pobjednik, ali u dva navrata se je ispriječila vratnica. Nikica Jelavić ostao je na klupi za pričuve Čekićara. Da je kojim slučajem West Ham slavio, Slaven Bilić bi postao prvi koji je u jednoj polusezoni pobijedio pet najboljih klubova novije povijesti Premierlige.

Arsenal je pobijedio Sunderland sa 3:1, a strijelci su bili Joel Campbell (33), Olivier Giroud (63) i Aaron Ramsey (90+3).

Bivši europski prvak Aston Villa je povela protiv Southamptona u 44. minuti golom Joleona Lescotta, ali nije uspjela doći do tako potrebne pobjede.

Remi Svecima donio je Oriol Romeu (73), pa je Villa ostala na posljednjem mjestu sa samo 6 bodova.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider