Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
a tek slijedi najgore

Guardiola krenuo na jedvite jade izborenom pobjedom!

Manchester City slavio je s 2:1 protiv prošlosezonskog davljenika Sunderlanda u debiju Pepa Guardiole na klupi 'građana'...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Leicester City je obranu naslova prvaka započeo porazom nakon što je u subotu novopečeni prvoligaš Hull City bio bolji sa 2-1 (1-0) u utakmici prvog kola engleskog prvenstva.

Poveo je Hull u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena pogotkom Adame Diomandea. Na početku drugog poluvremena suđen je penal za Leicester City nakon što je Tom Huddlestone srušio u kazneom prostoru Demaraija Graya i precizan s bijele točke bio je Riyad Mahrez. Pobjednički pogodak za Hull postiže Robert Snodgrass u 57. minuti.

Leicester je tako postao prvi engleski prvak koji je obranu naslova započeo porazom nakon 1989. kada se to dogodilo Arsenalu.

Glavni favorit za naslov prvaka Manchester City u prvenstvo je krenuo teško izborenom 2-1 (1-0) pobjedom na svom terenu protiv Sunderlanda. City je poveo već u 4. minuti golom Aguea iz 11-erca, ali Defoe je u 71. poravnao na 1-1 da bi pobjedu domaćima autogolom u 87. minuti McNair.

U najzanimljivoj utakmici 1. kola igranoj u subotu Everton i Tottenham su odigrali 1-1. Domaći su poveli preko Barkleya (5), a poravnao je Lamela (59).

U nedjelju će igrati Arsenal - Liverpool i Bournemouth - Manchester United, dok će kolo u ponedjeljak zaključiti Chelsea i West Ham United.

 

Premierliga, 1. kolo:

Subota:

Hull City - Leicester City 2-1 (Diomande 45+1, Snodgrass 57 / Mahrez 47-11m)

Southampton - Watford 1-1 (Redmond 57 / E. Capoue 9)

Burnley - Swansea City 0-1 (Fer 82)

Crystal Palace - West Bromwich Albion 0-1 (Rondon 74)

Everton - Tottenham Hotspur 1-1 (Barkley 5 / Lamela 59)

Middlesbrough - Stoke City 1-1 (Negredo 11 / Shaqiri 67)

Manchester City - Sunderland 2-1 (Aguero 4-11m, McNair 87-ag / Defoe 71)

Nedjelja:

Bournemouth - Manchester United

Arsenal - Liverpool

Ponedjeljak:

Chelsea - West Ham United
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider