Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tužan dan za sport

Prekid prvenstva u Turskoj: 'Prolivena je krv, nogomet mora stati!'

Tursko nogometno prvenstvo prekinuto je na tjedan dana zbog napada vatrenim oružjem na Fenerbahčeov autobus u kojemu su se nalazili igrači nakon subotnjeg gostovanja kod Rizespora, objavio je Turski nogometni savez nakon sastanka s ministrom sporta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Vjerujemo kako se radilo o terorističkom napadu kojemu cilj nije bio Fenerbahče, već cjelokupni turski sport i zato smo odlučili odgoditi sve prvenstvene i kup utakmice na tjecan dana", izjavio je predsjednik saveza Yildirim Demiroren.

Ova je odluka donesena dan nakon što je Fenerbahče zatražio prekid svih nogometnih aktivnosti dok se ne razriješi situacija oko napada na njihov autobus, a stupila je na snagu odmah poslije utakmice Bešiktaša i Istanbul Basaksehirsporta (0:0).

"S obzirom da je prolivena krv, vrijeme je da nogomet stane. Prema našem mišljenju natjecanje mora biti prekinuto dok se ne razjasni napad i osjećaji navijača Fenerbahčea ne budu zadovoljeni", objavio je Fenerbahče.

U napadu na autobus ranjen je vozač, dok nitko od igrača nije stradao.

Fenerbahče se našao na udaru navijača suparničkih klubova zbog optužbi za namještanje rezultata s kojima ga se povezuje posljednjih nekoliko mjeseci.

Na ljestvici turskog prvenstva osam kola prije kraja vodeći je Galatasaray sa 58 bodova, Fenerbahče je drugi sa 56, a Bešiktaš, kojega vodi bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić, treći sa 55 bodova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider