Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Real i dalje bez 'motora'

Povratak Modrića opet odgođen: Dvije su verzije kada će se to dogoditi

Prema pisanju španjolskih medija povratak Luke Modrića na travnjak neće se dogoditi tako brzo...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gotovo 90 dana je prošlo otkako je Modrić po posljednji put zaigrao. Bilo je to u kvalifikacijskoj utakmici za Europsko prvenstvo 2016. godine protiv Italije u Milanu, kada je ozlijedio hvatište mišića lijeve natkoljenice. Povratak na travnjak predviđao mu se za tri mjeseca, odnosno Modrić je već trebao biti na raspolaganju treneru Carlu Ancelottiju.

Real drastičnim kaznama uvodi red: Evo kako se Modrić za dlaku izvukao!

Međutim, Modrić i dalje nema nikakvog kontakta s ostatkom momčadi i ne trenira na travnjaku, već uglavnom u teretani. Optimisti vjeruju da bi se Modrić mogao vratiti na travnjak za mjesec dana, točnije u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka kod Schalkea. Bio bi to uzvratni dvoboj te dvije momčadi, a Modrić bi zaigrao pod uvjetom da Real Madrid već u prvoj utakmici riješi pitanje prolaska u četvrtfinale.

Pesimisti pak vjeruju da se povratak Modrića utakmicama neće dogoditi ni nakon mjesec dana, te sumnjaju da će biti spreman za dvoboj Hrvatske protiv Norveške u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Očito je da se rehabilitacija zakomplicirala, jer zašto bi inače Modrić išao na tri različita mjesta po stručno mišljenje o svojoj ozljedi, ako u klubu ima skupo plaćenog specijalista dr. Olma. Posebnu je prašinu digao njegov odlazak u München kod liječnika Müllera-Wolfharta, zaposlenika Bayerna.

Vijest da će izbivati još najmanje mjesec dana zasigurno je najteže pala treneru Ancelottiju, koji njegov povratak čeka kao ozeblo sunce. Real Madrid u posljednje vrijeme ne igra dobro, ne kontrolira sredinom terena, a to se najbolje moglo vidjeti u posljednjoj utakmici protiv gradskog rivala Atletica koji je na Vicente Calderonu slavio s nestvarnih 4:0, te pritom uništio Real na svim dijelovima travnjaka.

Modrić jako nedostaje Realu koji sada ima samo jedan bod prednosti ispred Barcelone na prvenstvenoj ljestvici (54:53). Pred Kraljevskim klubom nisu preteške utakmice u narednih mjesec i nešto sitno dana (Deportivo, Schalke, Elche, Villarreal, Athletic Bilbao), no 22. ožujka, šest dana prije ogleda protiv Norveške, Real očekuje možda i ključno gostovanje kod Barcelone.

Svaka čast nezaustavljivom stroju za golove Cristianu Ronaldu, nevjerojatnim veznjacima Toniju Kroosu, Jamesu Rodriguezu, Iscu i Garethu Baleu, ali Realu u toj utakmici treba 100 posto spremni 'motor' Luka Modrić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider