Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dvije vratnice Burkine Faso

Povijesna pobjeda Konga, Gervinho kažnjen

U susretu 2. kola A skupine afričkog Kupa nacija Kongo je pobijedio Gabon 1-0 ostvarivši prvu pobjedu na afričkom prvenstvu nakon 1974. godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pogodak odluke zabio je veznjak Reimsa Prince Oniangue u 48. minuti.

U ranije odigranom susretu iz ove skupine Ekvatorijalna Gvineja i Burkina Faso su u Bati odigrale bez pogodaka. Burkina Faso je bila bolja, imala je nekoliko sjajnih prilika, no domaćin afričkog prvenstva je uspio sačuvati mrežu nedirnutom i ostati u igri za plasman u četvrtfinale. Tragičar utakmice bio je napadač Burkine Faso i francuskog Lorienta Alain Traore koji je dva puta uzdrmao okvir gola. Prvi put je pogodio vratnicu iz slobodnog udarca u 20. minuti, a potom i u 39. minuti.

Nakon dva kola Kongo vodi na ljestvici sa četiri boda, Gabon je drugi s tri boda, na trećem mjestu je Ekvatorijalna Gvineja s dva boda, a na začelju je Burkina Faso s jednim bodom. U posljednjem kolu sastaju se Gabon i Ekvatorijalna Gvineja, te Kongo i Burkina Faso.

Afrička nogometna federacija (CAF) danas je obznanila kako je napadač Obale Bjelokosti Gervinho kažnjen s dvije utakmice neigranja zbog crvenog kartona u susretu protiv Gvineje koji je završio 1-1. Napadač Rome će propustiti preostale dvije utakmice 'slonova' u skupini D protiv Malija i Kameruna.

REZULTATI:

Ekvatorijalna Gvineja - Burkina Faso 0-0

Gabon - Kongo 0-1

LJESTVICA:

1. Kongo 2 1 1 0 2-1 4

2. Gabon 2 1 0 1 2-1 3

3. Ekv. Gvineja 2 0 2 0 1-1 2

4. Burkina Faso 2 0 1 1 0-2 1

3. kolo - 25. siječnja

Gabon - Ekvatorijalna Gvineja

Kongo - Burkina Faso

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider