Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prekrasni pogoci

VIDEO Porto razbio Basel i prošao u četvrtfinale

Nogometaši Porta pobijedili su u uzvratu osmine finala na svom Dragau švicarski Basel s 4-0 (1-0) te s ukupnih 5-1 izborili nastup u četvrtfinalu Lige prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako su igrali bez svog kapetana i najboljeg strijelca, kolumbijskog reprezentativca Jacksona Martineza, nogometaši Porta bili su potpuno nadmoćni u uzvratnom dvoboju osmine finala Lige prvaka protiv Basela, što je konačan rezultat i zorno dočarao. Martineza je vrlo dobro zamijenio Kamerunac Aboubakar, jedan od četvorice Portovih strijelaca na utakmici na kojoj su igrači Julena Lopeteguija pokazali izrazitu preciznost.

Alžirski reprezentativac Yacine Brahimi u 14. minuti je razveselio navijače Porta idealno izvedenim slobodnim udarcem s ruba kaznenog prostora, koji je dosuđen zbog prekršaja Samuela nad Tellom. Brahimi je prebacio živi zid, a vratar Basela Tomaš Vaclik ostao je skamenjen promatrajući kako lopta ulazi u mrežu.

Samo minutu poslije Vaclik je opet bio na mukama kad ga je udarcem s četrdesetak metara umalo iznenadio Casemiro.

U 20. minuti Porto je ostao bez kapetana Danila koji je izvukao deblji kraj u sudaru sa svojim vratarom Fabianom. Obojica su trebali liječničku pomoć, nakon koje se Fabiano vratio u igru, a Danila je zamijenio Nizozemac Martins Indi.

Nogometaši Basela rijetko su dolazili u priliku zaprijetiti domaćem vrataru. Prvi je udarac tek u 32. minuti uputio kapetan Marco Streller, ali je bio neprecizan. U prvom poluvremenu nogometaši Basela samo su triput zapucali prema Portovim vratima; osim Strellera neprecizan je bio i Gashi u 44. minuti, a dvije minute prije Gonzalezov udarac po sredini gola Fabiano je lako zaustavio.

U 33. minuti Vaclik je opet bio na iskušenju kad je odlično poluvolejem pucao Kamerunac Vincent Aboubakar, ali je lopta prošla uz lijevu vratnicu.

Domaća momčad idealno je otvorila i drugo poluvrijeme, kad je u 47. minuti Meksikanac Hector Herrera s lijeve strane, s vrha kaznenog prostora, odmjerenim udarcem pogodio suprotan kut Vaclikovih vrata.

U 56. minuti vidjeli smo potez utakmice kod kojeg je gostujući vratar opet bio nemoćan. Sjajno je, s više od 25 metara, slobodan udarac izveo Casemiro i snažnim udarcem pogodio desni gornji kut za vodstvo Porta 3-0.

Točno 20 minuta trebalo je Portu za novi pogodak. Ono što nije uspio napraviti u 33. minuti, Aboubakar je učinio u 76. minuti. Vaclik se ispružio koliko je dugačak, ali nije uspio zaustaviti precizan i snažan udarac Kamerunca s 20-ak metara nakon solo prodora.

Do kraja dvoboja Porto je još nekoliko puta zaprijetio gostujućem vrataru, a kolika je bila nemoć Basela najbolje je demonstrirao bivši argentinski reprezentativac, 36-godišnji veteran Walter Samuel koji je zbog udaranja suparnika bez lopte u prvoj minuti sudačkog vremena zaradio drugi žuti karton i isključenje.

Pogotke s utakmice pogledajte OVDJE.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider