Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bayern šaptom pao

Ponižen u svojem domu: Guardiola digao ruke pred Messijem i Barcom?

Barcelona je pobijedila Guardiolin Bayern s 3:0 u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka i na korak je od plasmana u veliki finale.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pep Guardiola vratio se u svoju Barcelonu, na svoj Camp Nou i otišao ponižen. Lionel Messi i prijatelji pregazili su Bayern, i igrom i rezultatom (3:0).
„Svaki poraz boli, ovaj posljednji ništa više od ostalih“, izjavio je Guardiola netom nakon utakmice dodavši kako je bio isključivo fokusiran na događanja na travnjaku.

Barca uzvratila udarac: Čudesni Messi i Neymar u zadnjih 15 minuta uništili Bayern!

Rakitić asistent za gol o kojem priča svijet: 'Hvala Bogu što imamo Messija'

Malo tko mu vjeruje. Teško da je za njega ovo mogla biti obična utakmica. Ipak je proveo 21 godinu u Barceloni, 17 kao igrač, kao trener u četiri godine osvojio 14 od mogućih 19 trofeja. I nakon svega prvi put se vratio u Barcelonu na čelu druge momčadi. Kad je Neymar zabio treći pogodak u finišu utakmice, možda je i nesvjesno bolnom grimasom odao kako se osjeća.

Svi već vide Barcelonu u Berlinu. Može li Bayern uzvratiti u Muenchenu?
„Bit će jako teško. Da samo izgubili 2:0, možda, ovako... Ipak pokušat ćemo“, očito klonut duhom i prilično razočaran izjavio je Guardiola. „Nije u pitanju samo Messi. Barcelona ima odličnu momčad, sjajno igraju. Neymar je veliki igrač... Golovi su pali nakon dvije odlične akcije i našeg lošeg postavljanja“, kazao je Guardiola.
Teško je reći jesu li ove izjave samo trenutak slabosti nakon bolnog poraza ili se trener Bayerna predao, digao obje ruke pred Messijem i prijateljima? Nije da neće pokušati, ali kad u dubini duše ne vjerujete da možete preokrenuti...

Guardiola je objasnio zašto je odustao od igre s trojicom u zadnjem redu nakon samo petnaestak minuta.
„Htjeli smo imati posjed lopte, da oni nas love, a ne mi njih. Jedini način da isključite takve igrače jest da im uzmete loptu. Kad igrate s trojicom, morate to imati na umu, a mi nismo dobro krenuli. S četvoricom ste jači u obrani, ali gubite posjed. U prvom dijelu smo dobro kontrolirali utakmicu. Nakon što smo primili prvi gol, nije bilo više prostora za kalkulacije, krenuli smo naprijed, a onda ste izloženi za kontre. Želio sam da postignemo barem jedan gol...“, kazao je Guardiola.

„Ponosan sam na moje igrače, na sve što su napravili. Zajedno smo prošli kroz brojne teške trenutke“, zaključio je Guardiola.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider