Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Spektakl u polufinalima

Atletico traži osvetu, sudar najbolje obrane i atomskog napada

Polufinala Lige prvaka ponudit će novi madridski derbi i sraz najbolje obrane i ubojitog napada.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čini se da Liga prvaka ne može proći bez madridskog derbija. 2014. i 2016. Real Madrid i Atletico su igrali u finalima nakon kojih je trofej podizao Kraljevski klub, dok je 2015. u četvrtfinalu također bolji bio Real.

Atletico sada ima novu priliku za osvetu protiv zahuktalog Reala koji izgleda vrlo samouvjereno. Kraljevi su na putu prema prvoj španjolsko-europskoj kruni od 1958., a dodatni motiv će im biti i napad na prvu obranu naslova kontinentalnog prvaka otkad se najelitnije klupsko natjecanje igra pod imenom Liga prvaka.

Susret na Vicente Calderonu bit će zadnja europska utakmica na tom legendarnom stadionu. Ne treba sumnjati da će Diego Simeone dodatno motivirati svoje igrače kako bi starom domu Atletica pružili dostojan oproštaj. Najveći adut Atletica će tradicionalno biti obrana, dok se Real uzda u napad predvođen Cristianom Ronaldom. Ove je sezone najprije postao prvi igrač sa 100 golova u Uefinim natjecanjima, a nakon toga je došao i do 100 golova u Ligi prvaka koliko Atletico ima u cijeloj svojoj povijesti.

Može li spektakularni napad probiti granitnu obranu?

Pravi sudar svjetova nas očekuje u susretu Juventusa i Monaca. Susret najbolje obrane Lige prvaka i napada koji oduševljava efikasnošću mora ponuditi utakmicu za pamćenje. Juve je u cijelom natjecanju primio samo dva gola, dok je Monaco u nokaut fazi uhvatio ritam od tri gola po utakmici.

Monaco nemilosrdno iskorištava sve pogreške i rupe u obrani, ali upitno je hoće li ih dočekati protiv Juventusa koji je protiv Barcelone pokazao koliko je moćan i organiziran. Bit će ovo susret iskusnih rutinera s jedne i sjajnih mladih igrača s druge strane. Generacijska razlika je najvidljivija u duelu Gigija Buffona i Kyliana Mbappea – kada je 18-godišnji Francuz rođen, Buffon je iza sebe već imao 108 utakmica u dresu Parme.

Ovaj bi okršaj mogao ponuditi i izravan susret hrvatskih reprezentativaca Danijela Subašića i Marija Mandžukića. Prednja trojka Juventusa je nezamisliva bez Mandže koji oduševljava Talijane u ulozi ''obrambenog krila'', poziciji koju je svojevremeno igrao Samuel Eto'o u Interu. Hrvatska ima predstavnike i u drugom polufinalu – boje Reala brane Luka Modrić i Mateo Kovačić, dok za Atletico nastupa Šime Vrsaljko. Samo jedna stvar je sigurna uoči ovih polufinala, a to je da će Hrvatska još jednom dobiti osvajača Lige prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider