Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Naizgled obična utakmica

Nevjerojatni rekordi i jubileji u minimalnoj pobjedi Barcelone

Naizgled obična prvenstvena utakmica Barcelone u pozadini krije zanimljive statistike, rekorde i jubileje…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je u nedjelju pogotkom Ivana Rakitića slavila 1-0 na gostovanju kod Athletic Bilbaa i upisala treću uzastopnu prvenstvenu pobjedu u Bilbau. U eri Luisa Enriquea Barcelona se svaki put s punim plijenom vratila s neugodnog gostovanja na San Mamesu, na kojem je prije njegova dolaska tri sezone uzastopno gubila vrijedne prvenstvene bodove.

Barcelona je ovom pobjedom upisala drugu prvenstvenu pobjedu u dvije utakmice i nalazi se na drugom mjestu zbog gol razlike. Iako se na prvi pogled ova utakmica ne čini posebno neobičnom, ona krije mnoge zanimljive statistike.

• Golman Barcelone Marc-Andre Ter Stegen je srušio ligaške rekorde za broj dodavanja i broj pokušaja dodavanja s 51 točnim dodavanjem iz 62 pokušaja. Prijašnji rekord od 44 točna dodavanja je prošle godine postavio njegov nekadašnji suigrač Claudio Bravo na istom mjestu protiv istog protivnika.

• Luis Enrique je upisao stotu pobjedu na klupi Barcelone, što mu je pošlo za rukom u samo 126 utakmica. Njegova statistika u glavnim natjecanjima je impresivna: 61 ligaška pobjeda, po 18 u Ligi prvaka i španjolskom kupu, po dvije u španjolskom superkupu i Svjetskom klupskom prvenstvu, te jedna u europskom superkupu.

• Leo Messi je upisao 350. prvenstveni nastup. U tih 350 utakmica ima nevjerojatnih 315 pobjeda i 314 golova.

Arda Turan je upisao već treću asistenciju ove sezone, a uz to je postigao i jedan gol.

• Unatoč minimalnoj pobjedi, prosjek Barcelone u posljednih sedam ligaških utakmica je 4.4 gola po utakmici. Sve utakmice, prve dvije ove i zadnjih pet prošle sezone, Barcelona je pobijedila.

• Stoperski dvojac Gerard Pique i Samuel Umtiti je predvodio sve igrače po broju točnih dodavanja sa 65 uz 90 posto točnosti.

Sergi Roberto je odigrao cijelu utakmicu na poziciji desnog beka, a svi centaršuti koje je uputio su bili točni.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider