Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Izbor je šokirao sve...

Po prvi put nakon osam godina Messi nije najbolji nogometaš Argentine

Lionel Messi postigao je 57 golova za Barcelonu i Argentinu u 2014. godini, oborio je rekorde po broju pogodaka u Primeri i Ligi prvaka, proglašen je najboljim igračem SP-a, no nije najbolji nogometaš Argentine...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Po prvi put nakon 2006. godine nagrada ne odlazi u ruke argentinskog genijalca, već ju je dobio Angel Di Maria. To je svakako iznenađenje, ali ne može se reći da je ova godina bila loša za krilnog igrača Manchester Uniteda.

Di Maria je bio jedan od ponajboljih igrača Real Madrida u sezoni kada je 'kraljevski klub' osvojio 10. naslov u Ligi prvaka i španjolski Kup kralja, te je uz Messija bio najbolji igrač Svjetskog prvenstva. Podsjetimo, bio je strijelac pobjedničkog pogotka u produžetku osmine finala protiv Švicarske.

Ovog je ljeta došao pod još jača svjetla reflektora kada je za 60 milijuna funti prešao iz Real Madrida u Manchester United, no u posljednje vrijeme ima dosta problema s ozljedom.

Di Maria je postigao čak 47 pogodaka manje od Messija u 2014. godini, no to mu je svejedno bilo dovoljno da ga smjeni s trona.

Argentincima je, očito, bila potrebna promjena...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider