Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Nogomet
Borba za Ligu prvaka

Rog spasio Dinamo, Austrijanci izvukli dobar rezultat za revanš

U prvoj utakmici četvrtog pretkola (play-off) Lige prvaka nije bilo pobjednika, a rezultatom zadovoljniji mogu biti Austrijanci.

Na Maksimiru su Dinamo i Red Bull Salzburg odigrali 1:1 u prvoj utakmici play-offa (četvrto pretkolo) Lige prvaka.

Rezultat je to kojim zadovoljniji mogu biti gosti, zbog činjenice da će im u uzvratu (24. kolovoza) i 0:0 biti dovoljno za ulazak u skupine najelitnijeg klupskog natjecanja na svijetu.

Na tragu izdanja s velikog derbija na Poljudu, Modri su krenuli vrlo žustro i agresivno već od prve minute. Velikim presingom pokušavali su suzbiti Austrijance na njihovu polovicu, a najozbiljnije su u prvih pola sata zaprijetili preko Juniora Fernandesa u 22. minuti, ali je indisponirani Čileanac pogodio vanjski dio mreže.

Eduardo spriječio Austrijance da ranije povedu

U 30. minuti prvaci Austrije mogli su povesti, ali je Eduardo Carvalho bravurozno obranio udarac Martina Hintereggera koji je pucao glavom nakon kornera. Dvije minute kasnije Soudani je ostavio povratnu za Roga koji ne uspijeva dobro reagirati i to je otprilike bilo sve vrijedno spomena u prvom poluvremenu.

Jedan od najlošijih igrača na terenu večeras bio je Dinamov kapetan Domagoj Antolić koji je u 55. minuti grubo pogriješio, sijevnula je kontra Austrijanaca i samo zahvaljujući neprisebnosti Wandersona tad nisu poveli.

Ali, četiri minute kasnije jesu, i to iz 'ničega'...

Veliki posao Pavičića i nezadrživi Rog

Wanderson se iskupio odličnim ubačajem s desne strane, a tamo je Valentino Lazaro bio brži na lopti od Petra Stojanovića i u padu je glavom poentirao za 0:1.

Dinamo je do poravnanja stigao 15-ak minuta kasnije. Najbolji igrač utakmice Marko Rog je izborio i realizirao jedanaestaerac za 1:1, a svakako treba istaknuti da je veliki obol cijeloj akciji dao Domagoj Pavičić koji je dobio loptu duboko u polovici Dinama od Eduarda, fino se okrenuo i povukao dobrih 30-ak metara.

Pokušali su Modri do kraja dvoboja doći do potpunog preokreta, ali nisu uspjeli ugroziti vrata Walkea.

I peti put bez pobjede protiv Salzburga

Austrijanci su u sezoni 2009./10. izbacili Dinamo u 3. pretkolu Lige prvaka. U prvom susretu Dinamo je na gostovanju u Salzburgu odigrao 1:1, međutim u Zagrebu je izgubio 1:2. Pobjednički gol za Salzburg postigao je Robin Nelisse u 84. minuti.

Prije dvije godine Dinamo i Salzburg su igrali u istoj skupini Europa lige. Austrijanci su uvjerljivo dobili obje utakmice. U Salzburgu je bilo 4:2, s tim da je Dinamo oba gola zabio u posljednjih deset minuta utakmice, a na Maksimiru su gosti slavili s uvjerljivih 5:1.

Ukoliko Modri eliminiraju austrijskog suparnika, četvrti put u posljednjih šest sezona izborit će nastup u nekoj od skupina Lige prvaka (2011./12., 2012./13., 2015./16.), a ukoliko izgube europsku jesen će igrati u nekoj od skupina Europa lige. Bit će to 10. sezona zaredom kako će Dinamo igrati u grupnoj fazi eurokupova.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider