Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Udvostručio prosjek golova

Velika greška Milana hara Europom: 'Ako Ronaldo može zabiti 50, zašto ne bih i ja?'

Pierre-Emerick Aubameyang ugradio je dva pogotka u pobjedi Borussije protiv Stuttgarta proteklog vikenda...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gabonski napadač trenutno je hit priča Bundeslige, ali i debitantske sezone Thomasa Tuchela na klupi 'žuto-crnih'. Zasad je zabio 17 golova u 14 ligaških utakmica (ukupno 25 u 23 utakmice svim natjecanjima), što ga svrstava uz bok najvećim napadačima 'liga petice'. Za krunu najboljeg strijelca bori se s Lewandowskim, Neymarom i čuvenim Vardyjem.

Aubameyang je ove kalendarske godine postigao 44 pogotka, bacivši potpuno u drugi plan Cira Immobilea (sada je u Sevilli) i Adriana Ramosa. Ono što posebno impresionira je prosjek pogodaka po utakmici. Prošle sezone bio je na 0,54, a ove je udvostručio svoj konto na 1,1 gol po utakmici.

''Ako Ronaldo može zabiti 50 golova po sezoni, zašto ne bi mogao i ja?'', rekao je za 'L'Equipe' prošlog mjeseca.

Boravak u Njemačkoj pokazao se punim pogotkom. Postao je veći profesionalac. Iako još uvijek voli brze automobile, lude frizure i knjige strip junaka, više je usmjeren na svoju karijeru nego ikada. A sljedeći mjesec mogao bi primiti veliko priznanje – nagradu za afričkog nogometaša godine!

Čisto sumnjamo da ove godine netko zaslužuje nagradu više od njega. Bio bi dostojna zamjena za Yayu Tourea. Dovoljno je bio gladan uspjeha i pokazao je da može u kontinuitetu igrati na visokoj razini. Uostalom, već sad je zabio više golova nego prošle i pretprošle sezone, a nije odigrano još ni pola utakmica.

''Afrički nogometaši ponekad odustanu prebrzo. Oni su u svom svijetu, vjeruju da su najbolji i najjači. Ali ne razumiju da postoje i drugi koraci za doći do vrha. Nažalost, mnogi odu u suprotnom smjeru i odustanu od ideje da iz sebe izvuku ono najbolje'', kritizirao je nedavno afričke igrače Yaya Toure, četverostruki najbolji afrički nogometaš godine.

Napadač Borussije je jedan od onih koji se ne mogu pronaći u Toureovim rečenicama. Njegov put je bio trnovit prije nego li je stigao do slave u Dortmundu. Najveći gubitnik cijele priče je Milan, koji je Aubameyanga imao u svom dvorištu. No, prvo ga je seljakao po posudbama, a potom prije četiri godine prodao Saint-Etienneu za mizernih 1,8 milijuna eura.

U Francuskoj je dočekao svoj trenutak. Bljesnuo je s 19 golova u sezoni 2012/2013 te potom ostvario transfer u Borussiju kod Jürgena Kloppa. Iskusni lisac dobro je nanjušio njegov potencijal, a Tuchel samo otpustio kočnice. Sada je u rangu s top napadačima, barem po statistici, a za njega postoji ogroman interes velikana. U Milanu sigurno ponovno lupaju glavom u zid.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider