Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjajan rezultat

Velika pobjeda Dinama protiv Petrolula: Jednom nogom u Europskoj ligi!

Dinamo je 3:1 pobjedom protiv Petrolula napravio velik korak prema Europskoj ligi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dva pogotka Duje Čopa i jedan Paula Machada odvele su Dinamo na prag skupina Europske lige. Slavio je hrvatski prvak protiv domaćeg Petrolula s 3:1 u gostima i tako ostvario veliku prednost pred uzvrat za sedam dana na Maksmiru.

Iako je sjećanje na Aalborg još uvijek svježe, 3:1 pobjedu u gostima Dinamo sada teško može prokockati. Europska liga će se i ove godine igrati na Maksimiru.

Dinamo je na početku utakmice brzo smirio agresivnog domaćina i preuzeo posjed lopte. Domaćini nisu iskoristili neke poluprilike, a onda je nakon ubačaja Antolića iz kuta Mutu igrao rukom. Duje Čop u 29. minuti sigurno zabija s 11 metara i usmjerava utakmicu na mlin Zagrepčana.

No, onda u posljednjoj minuti prvog dijela Toto Tamuz sjajno prima loptu Teixeire, prolazi Šimunovića i Šimunića te lagano zabija za 1:1. Taj gol je ponovno dao krila domaćinu koji je u nastavku mogao povesti u dva navrata.

Tragičar Mutu promašio, ali Čop nije

Prvo je u 69. minuti Filipe Teixeira pogodio Šimunovića na gol liniji, a onda je Adrian Mutu u 78. minuti promašio 'mrtvaca'. Točnije, Šimunović i Eduardo zajedničkim su snagama nekako skrenuli njegov udarac iz blizine u korner.

To se brzo osvetilo domaćinu jer je Duje Čop svojim drugim golom potpuno uništio nade navijača Petrolula. U 80. minuti sjajno je zabio glavom na ubačaj Ive Pinta.

Europska liga na Maksimiru

I kad su svi već očekivali da će sudac odsvirati kraj Geraldo Alves ruši Pinta i zarađuje izravan crveni karton, a Paulo Machado fantastično zabija iz slobodnog udarca za konačnih 3:1.

Bio je to odličan posao Dinama u Ploiestiju, jer Petrolul nije bezazlen protivnik. Radi se o drugoj momčadi u rumunjskom prvenstvu koja je u prošlom pretkolu Viktoriji iz Plzena zabila četiri komada u gostima.

Nakon te utakmice i Dinamovog iskustva s Aalborgom to se sigurno neće ponoviti sljedećeg četvrtka na Maksimiru.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider