Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ejupi 'poništio' Ercega

Derbi kola bez pobjednika: Osijek i Hajduk podijelili bodove

Peto kolo HNL-a kompletirano je dvobojem u Gradskom vrtu.

U posljednjoj utakmici petog kola HNL-a Osijek i Hajduk odigrali su 1:1.

Oba pogotka postignuta su u ranoj fazi dvoboja. U 12. minuti Ante Erceg je doveo Splićane u vodstvo, a u 19. je izjednačio Muzafer Ejupi.

Trener Hajduka Marijan Pušnik u Gradski vrt je došao bez petorice igrača koji bi u idealnoj 11-orici Bijelih imali mjesto. Ohandza, Sušić, Kožulj, Milić i Nižić preskočili su ovu utakmicu, a izuzev ozlijeđenog Milića svi bi trebali biti spremni za prvu utakmicu play-offa Europa lige u četvrtak, kada je Hajduk gost Maccabi Tel Aviva.

Osječani su nošeni podrškom velikog broja svojih navijača krenuli žustro od prve minute, a nakon što su se malo ispuhali uslijedio je hladan tuš. Hysen Memolla je odlično pronašao Ahmeda Saida Saida koji glavom prebacuje do Ante Ercega, a ovaj stopera Osijeka šalje u prazno i matira vratara za 0:1.

Taj pogodak pokolebao je Osijek, ali samo nakratko - brzo su se pribrali i na semaforu je zasvijetilo 1:1. Borna Barišić je ubacio na prvu vratnicu gdje su u skoku bili Lovre Kalinić i Aljoša Vojnović, lopta se odbila na šest-sedam metara odakle Muzafer Ejupi izjednačava.

Međutim, ostalo je dvojbeno je li Ejupijevom udarcu prethodio prekršaj Vojnovića na vrataru Kaliniću.

Sudac utakmice bio je Dalibor Mlakar iz Zagreba, a to nije bila jedina sporna situacija - u 78. minuti je Antonio Perošević, tek što je ušao u igru, jurio po desnoj strani i prodao lažnjak Hajdukovu Brazilcu Jeffersonu koji je u klizećem startu igrao rukom. Perošević je tražio penal, a Jeffersonovo igranje rukom se dogodilo izvan šesnaesterca, ali Mlakar nije pokazao niti prekršaj za Osijek.

Dojam je da je u obje te situacije pogriješio...

Što se tiče samih šansi, Osijek ih je imao više, ali njihovi napadači bili su neprecizni, a Lovre Kalinić na visini zadatka.

Dodajmo kako su prije ove utakmice u Puli snage odmjerili Istra 1961 i Slaven Belupo, a završilo je 0:0.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider