Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Petev podigao Dinamo, ali to je još slabo za Rijeku: Izostanak Pivarića nije se osjetio

Dominik Livaković donio je sigurnost na vratima, dok je Borna Sosa odigrao sasvim solidnu partiju na lijevom boku...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo je pod trenerskom palicom Ivajla Peteva napravio korak naprijed. Doduše mali, ali ipak korak naprijed. Poraz (0:1) protiv Seville je minimalan, podnošljiv, no treba istaći da su „modri“ odigrali bolje nego protiv Lyona i Juventusa. Ako ništa drugo, bili su puno ambiciozniji, hrabriji i drskiji, nisu su se orijentirali isključivo na obranu, pokušavali su napraviti nešto i prema naprijed, posebice u posljednjih pola sata utakmice.

Na početku su se po dobrom starom običaju prepali, ali kako je utakmica odmicala igrali su sve opuštenije. Naravno da je Sevilla bila osjetno bolja, kvalitetnija, da je Dinamo teško izlazio na kraj sa njezinom pas igrom, ali Andalužani su u završnici utakmice ipak morali strpjeti i stisnuti gas do daske. To je već napredak kada govorimo o Dinamu koji se protiv Lyona i Juventusa raspao već do kraja prvog poluvremena.

Opet je bilo dosta propusta u obrani, ali najviše je „curilo“ po desnoj strani. Ako moramo nekog izdvojiti iz zadnjeg reda, onda je to Borna Sosa. Odigrao je sasvim pristojno, izostanak Pivarića nije se osjetio, čak je lijeva strana izgledala bolje.

Ovaj put je malo i sreća pomazila „modre“. Sevilla nije iskoristila neke odlične šanse, da jest, moglo je to biti puno gore po domaćina, no imao je i Dinamo svoje prilike i poluprilike. Da je onaj Soudanijev udarac u završnici odsjeo u mreži, a malo je nedostajalo, tko zna kako bi utakmica završila. No, nije i sve ostaje u domeni što bi bilo da je bilo.

Osim Sose izdvajamo i učinak mladog Dominika Livakovića. Već na prvi pogled vidi se da je donio sigurnost „modrima“. Opet je bio vrlo dobar, sjajno je obranio onaj volej na otvaranju utakmice i time podigao samopouzdanje cijele momčadi. U nekim prijašnjim utakmicama u Ligi prvaka to bi ušlo u mrežu i već na startu bi sve bilo riješeno. Nije zabadava ona prastara da je siguran golman na vratima pola momčadi. Vjerojatno je mogao bolje reagirati kod gola, ipak je lopta prošla na njegovu prvu stativu, ali ipak teško ga možemo označiti kao krivca. Nasri je ostao potpuno sam, centaršut je bio oštar, a Francuz spretan i ubojit.

Dinamo se polako diže, ali Petev će imati još puno posla da „modre“ vrati u pobjedničku formu. Ne mislimo tu na Ligu prvaka, nego na HNL. S igrom u Koprivnici protiv Slavena i sada protiv Seville Dinamo teško može dostići Rijeku.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider