Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pitanje tjedna

VIDEO Što se krije iza dolaska poznatog stručnjaka u klub koji nema ni za plaće?

Peter Pacult u Cibaliji je dočekan kao stručnjaka koji će spasiti klub od ispadanja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako vinkovačka Cibalia muku muči s isplatama plaća, za novog trenera dovela je: renomiranog stručnjaka iz Austrije! Odakle trener koji je radio u njemačkoj Bundesligi, sad odjednom u – Vinkovcima.

Peter Pacult u Cibaliji je dočekan kao stručnjaka koji će spasiti klub od ispadanja.
"Radujem se ovom zadatku. Znamo da je iza nas težak prvi dio sezone, ali sam siguran da ćemo ostvariti naš cilj: ostati u ligi", kaže bivši austrijski reprezentativac koji je imao zapaženo igračku karijeru, a nakon toga i trenersku.

Pacult se odmah primio posla i danas odgledao trening svoje nove momčadi. Vjeruje da ova grupa igrača, uz 3-4 prava pojačanja, ima kvalitetu ostati u ligi.

No, s obzirom da je ovaj 57-godišnji trener 80-ih bio sjajni napadač bečkog Rapida, a još više zbog toga što je u karijeri vodio nekoliko značajnih njemačkih i austrijskih klubova, mnogima samo jedna stvar pada na pamet.

"Normalno svi se i pitaju kako je i na koji način trener došao u Cibaliju", kaže Miroslav Gagro, predsjednik Cibalije.

Pacult dodaje:
"To je jedno jako dobro pitanje. Došao sam jer me jako zanima hrvatski nogomet i volim ovakve izazove jer mi je cilj dokazati se u vašoj ligi. Uvjeren sam da će mi dobar posao u Cibaliji biti odskočna daska za dalje."

Predsjednik Gagro ističe: "Pacult neće imati veću plaću od svog prethodnika Stanka Mršića i upoznat je sa svim našim problemima."

"Znači uopće nisu novci u pitanju. Na koncu mi ih ni nemamo, mi imamo strašnih problema u funkcioniranju što svi vi znate, to zna i trener. On zna da se može dogoditi da ne bude plaće, da smo mi u predstečajnoj nagodbi. Apsolutno on sve zna, bez fige u džepu. Na koncu konca, mi smo i u današnjem danu u blokadi za plaću za 11. mjesec", kaže Gagro.

Upravo stoga, nekim navijačima Cibalije ovakav potez uprave čini se bespotrebnim.
"Trenutno se čini nepotrebnim jer je upitan cijeli način financiranja i upitno je jel igrači dobivaju plaće, tako da ne znam kako možemo si priuštit jednog trenera koji je iz Austrije", kaže Kristija, navijač Cibalije.

"Ne vjerujem da će imati nekog pretjeranog pomaka jer je Cibalija dosta loša", kaže Jurica.
Mislite li da je to dobar potez s obzirom na financijsku situaciju?
"Ne, upravo suprotno."

Drugi su pak ipak nešto optimističniji.
"Novi trener, malo je poznatiji, vodio je dobre klubove, možda će i napraviti nešto. Ulagači će doć s time. Bar ja tako mislim", kaže Stjepan.

Konačni epilog ove priče saznat ćemo tijekom proljetnog djela sezone, u koji Cibalia ulazi s dna poretka i sa svega 8 osvojenih bodova u 20 odigranih kola.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider