Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bravo momci!

Strašan prvijenac Balića: Tri Hrvata strijelci na istoj utakmici!

Mali klub s juga Italije uspio je ono što se donedavno činilo nemoguće.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Crotonea sjajnom su završnicom sezone uspjeli osigurati ostanak u Serie A. Oni su 3:1 (2:1) pobjedom na domaćem terenu protiv Lazija stigli do 17. pozicije na ljestvici, a za takav rasplet na ruku im je išao i 1:2 (0:0) poraz Empolija na gostovanju kod Palerma, pa se na putu u Serie B ranije otpisanim Pescari i Palermu pridružio Empoli.

Crotone je u prvih 29 kola osvojio samo 14 bodova, ali je u posljednjih devet osvojio čak 20 i na kraju sezonu okončao sa 34 boda, dva više od Empolija koji je posrnuo u drugoj polovici sezone.

Crotone nokautirao Lazio i spasio se

Momčad s Kalabrije povela je protiv Lazija sa 2:0 golovima Nalinija (14) i Falcinellia (22), na 2:1 smanjio je Immobile (26-11m), ali Lazio je u završnici prvog poluvremena ostao bez isključenog Bastosa (43), a domaći su to iskoristili i drugim golom Nalinija (60) stigli do nedostižnih 3:1.

Od tog se trenutka u Crotoneu osluškivalo što se događa u Palermu gdje Empoli nikako nije uspijevao povesti protiv otpisanog domaćina. Štoviše, Palermo je preko Nestorovskog (76) i Brune Henriquea (84) stigao do vodstva od 2:0 da bi Krunić (87) samo ublažio poraz Empolija.

U rezultatski nevažnoj utakmici u Milanu Inter je svladao Udinese sa 5:2 (3:0), a tri pogotka postigli su hrvatski igrači. Ivan Perišić i Marcelo Brozović bili su strijelci za Inter, dok je Andrija Balić postigao svoj prvijenac u Serie A. Osim gola za 2-0 u 18. minuti, Perišić je i asistirao Brozoviću za 3:0 u 36., te Ederu za 4-0 u 54. nakon čega je izašao iz igre u 56. Balić je smanjio na 4:1 lijepim golom sa 20-ak metara u 76. minuti. Brozović i Balić odigrali su po svih 90 minuta za svoje momčadi, dok Stipe Perica nije konkurirao za nastup u momčadi Udinesea.

Inter je prvenstvo završio na sedmom mjestu sa 62 boda, dok je Udinese 13. sa 45 bodova.

Svih 90 minuta za Pescaru, koja je odigrala 2:2 na gostovanju kod Fiorentine odigrao je Robert Murić, dok su Milan Badelj, Nikola Kalinić i Hrvoje Milić ostali na klupi Viola. Fiorentina je sa 60 bodova zauzela osmo mjesto, dok je Pescara sa 18 posljednja.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider