Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Perez vraća čvrstu ruku

Ovo bi zatreslo Madrid: Kopernikanski obrat u Realu!?

Pojavile su se glasine kako se priprema teren za povratak Josea Mourinha na Santiago Bernabeu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Loš ulazak Real Madrida u novu godinu pokrenuo je lavinu pitanja na Santiago Bernabeuu. Tenzije su skočile na „entu“ nakon kontroverzne proslave 30. rođendana Cristiana Ronalda. Opet su uskrsnula pitanja o trenerskim sposobnostima Carla Ancelottija. Pitanja se roje: je li Talijan sposoban kormilariti „zvjezdanim brodom“, jesu li mu uzde izmakle i može li ih vratiti u ruke?

Špekulacije madridskih medija

Španjolski mediji spekuliraju da je Florentino Perez nezadovoljan stanjem u svlačionici i nekim postupcima trenera. Mišljenja je da njegove zvijezde trebaj čvršću ruku. Procurilo je da Perez već ozbiljno razmišlja o promjeni trenera, ako Ancelotti ne uspije ostvariti zacrtane ciljeve. Navodno je već kontaktirao zastupnike Joachima Loewa kako bi ispipao je li Nijemac spreman na ljeto napustiti izborničko mjesto njemačke reprezentacije i prihvatio se posla u Realu. Posljednje glasine koje prenose španjolski mediji iz predsjedničke lože Bernabeua govore da je opet u opticaju Jose Mourinho.

Čini se da najbliži Perezovi suradnici žestoko optiraju za povratak Portugalca. Ni Perez nije imun na Mourinha, uostalom, njegovom voljom je sjeo na klupu Reala prije pet godina. Perez je bio uvjeren da se Mourinho karakterom perfektno uklapa u njegovu viziju nove „galaktičke momčadi“. Navodno nije promijenio mišljenje, iako su iza Mourinha ostali neki repovi i kontroverze, prije svega sukob s kapetanom Ikerom Casillasom, kojeg je bez pardona posjeo na klupu. Perezu se zapravo sviđalo kako Mourinho dirigira svlačionicom, ali konfliktni Portugalac je u Madridu stvorio previše neprijatelja, ušao je u otvoreni sukob s medijima, a rezultati ga baš i nisu pratili, tako da se protiv njega okrenulo javno mnijenje pa je Perez bio prisiljen ići linijom manjeg otpora i potpisati mu otpusno pismo.

Mendes: Nikad se ne zna

Pitanje je ima li realne šanse da se Mourinho vrati na Bernabeu u blisko vrijeme? Kad je Real u pitanju, sve je moguće. Chelsea je postao veliki klub, ali Real je ipak Real. Da u ovom dimu ima i nešto vatre, govori i izjava Jorgea Mendesa.

„Mourinho je sretan u Chelseaju, ali to je nogomet, nikad se ne zna“, izjavio je moćni portugalski menadžer koji iz sjene povlači mnoge konce.

Mourinho je napustio Madrid s gorkim okusom u ustima, svjestan da nije ostvario ono po što je došao u Real. Htio je srušiti Barcelonu, što mu je samo djelomično uspjelo, ali nije došao do glavnog zgoditka – biti upisan u anale kao trener koji je Realu donio „la decimu“. Znao je da bi time ispisao kandidaturu za najvećeg od najvećih trenera. Mora da ga ta epizoda još kopka i peče. Trijumfalni povratak na klupu najvećeg kluba svih vremena i osvajanje Lige prvaka bila bi njegova konačna pobjeda. Dovoljan motiv barem da razmisli.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider