Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Otkrio prave razloge

Perez otvoreno o kritikama Ronalda, prodaji Di Marije i Alonsa te 'bijegu' Falcaa

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez odgovorio je na nekoliko gorućih pitanja…

Perez je prokomentirao odlazak Angela Di Marije u Manchester United te kritične izjave po tom pitanju Cristiana Ronalda, najveće zvijezde Reala.

O kritikama Ronalda...


„Ronaldo dobro zna da smatram kako je on najbolji nogometaš na svijetu, njegova lojalnost klubu je neupitna i nema diskrepancije u našim razmišljanjima. Ako poslušate cijelu njegovu izjavu, vidjet ćete da ni u jednom trenutku nije doveo u pitanje moje vođenje kluba“, kazao je Perez pa se osvrnuo na diskutabilni transfer Di Marije na Old Trafford.

Je li ona pravi razlog iznenađujućeg bijega iz Reala u Bayern?

Real i Borussia Dortmund sklopili dogovor, Barcelona ispala iz utrke

O prodaji Di Marije...

„Na čelo Reala došao sam prvi put 2000. i od tada je došlo puno igrača. U Realu su uvijek igrali samo najbolji, a iskustvo me uči da su se uvijek propitkivale odluke o kupovini novih igrača. Od Zidanea pa sve do Balea. Di Maria i svi oni koji su napustili Real imali su svu našu ljubav, divljenje i respekt. Nikada nisam čuo da je netko morao otići, Real je uvijek ispunjavao svoje obveze iz ugovora. Di Maria je imao financijske zahtjeve koji su legitimni, no na kraju se nismo našli. Učinili smo najbolje što smo mogli, ali nismo mogli prihvatiti njegovo uvjete. Da smo to prihvatili, Di Maria bi odmah iza Ronalda bio najplaćeniji nogometaš Reala. To je bila poslovna odluka, ništa osobno. Da smo to prihvatili, suočili bi se s brojnim problemima i ugrozili stabilnost kluba. Smatrali smo da je Manchester United poslao dobru ponudu i odlučili smo ga prodati. I to je to“, kaže Perez.

O odlasku Alonsa...

Treće goruće pitanje u Realu je odlazak Xabija Alonsa u Bayern.
„U dobrim sam odnosima s Alonsom, razišli smo se kao prijatelji. Kazao nam je kako je za njega i klub najbolje da ga pustimo u Bayern i mi smo ga pustili. Na toj poziciji dobro smo pokriveni, imamo Kroosa i Illarramendija. Alonso je pri kraju karijere i želio je ovakav rasplet. Mi to razumijemo i poštujemo.“

O čudnom porazu u San Sebastianu...

Perez je prokomentirao i gotovo nevjerojatan poraz Reala u San Sebastianu u prošlom kolu Primere. Real je vodio 2:0, a mogao je i 5:0, a onda je iznenada stao i izgubio sa 4:2.
„Za Real je osvajanje titula sasvim prirodna stvar tako da svaki poraz izazove pozornost javnosti. Mislim da imamo izvrsnu momčad i da možemo osvojiti sve glavne trofeje ove sezone. Na Anoeti smo krenuli sjajno, u prvom poluvremenu pružili smo odličnu igru, no u drugom dijelu se dogodio preokret, nazvao bih to 'kiksom' koji se zna dogoditi u nogometu.“

O nedolasku Falcaa...

Zbog čega Radamel Falcao nije završio u Realu?
„Razmatrali smo vrlo ozbiljno tu opciju, no u ovom klubu slijedimo sportsko-ekonomsku jednadžbu koju nam je ostavio Santiago Bernabeu, a ona kaže da je važno saslušati mišljenje trenera“, zaključio je Perez.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider