Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gužva u tunelu

Real u panici: Perez "poludio" na dvije zvijezde, Ronaldo zaboravio driblati

Real je kao i prethodnih sezona ponovno zaronio u krizu u proljetnom dijelu sezone...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Crni tjedan za Real. Madriđani su u roku od osam dana prosuli četiri boda prednosti ispred Barcelone i zaostaju za Kataloncima jedan bod, ali imaju i utakmicu manje.

U zadnjih osam dana Real je prvo izgubio 2:1 na Mestalli od Valencije u zaostaloj utakmici, potom je pobijedio Villarreal 3:2 na El Madrigalu nadoknadivši dva gola razlike, te je na posljetku sinoć iznenađujuće remizirao 3:3 s Las Palmasom, nakon što je gubio 3:1 i imao igrača manje na travnjaku. Gareth Bale je, naime, isključen na početku drugog poluvremena. Velšanin je u razmaku od nekoliko sekundi zaradio dva žuta. Prvo je s leđa udario po nogama igrača Las Palmasa, potom ga je u naletu bijesa gurnuo i zasluženo zaradio isključenje. Bio je to veliki udarac za Real, jer je, naravno, ostao s igračem manje, ali Bale je do tada bio ponajbolji na terenu. Osim toga, Bale će morati pauzirati jednu utakmicu što je u ovom trenutku značajan hendikep za Real.ž

Gužva u tunelu

Navodno je bilo burno i nakon utakmice u tunelu Santiago Bernabeua. Glavni sudac utakmice Jose Fernandez Borbalan zapisao je u izvještaju da je s pomoćnicima čuo zaglušljivu galamu kada je ušao u svlačionicu. Odmah je izašao van i vidio poveću skupinu igrača Reala i Las Palmasa kako se naguravaju, galame i prepiru se. Sudac nije napisao, ali mediji spekuliraju kako je u glavnoj ulozi bio kapetan Reala Sergio Ramos.
Taj detalj pokazuje da su igrači Reala vrlo teško prihvatili krajnji rezultat. Nervoza je očita, Barca ih je pretekla, situacije se u samo nekoliko dana stubokom promijenila, što bez sumnje ostavlja posljedice na psihu igrača Kraljevskog kluba.

Bila je to potpuno „luda“ utakmica u kojoj je lako moglo pasti i dvostruko više golova. Pravi je kuriozitet da su Alvaru Morati poništena tri gola. Ostalo je i podosta „repova“. Opet se puno priča o sucima, bilo je dosta dvojbenih odluka. Prvi gol Reala pao je nakon zaleđa, ali isto tako je jedan od tri gola Morate trebao biti priznat jer kod zadnjeg pasa nije bilo zaleđa.

Sudac je dosudio po jedan jedanaesterac na svakoj strani zbog igranja rukom. Oko tih detalja najveća je polemika. Marca je u svojoj analizi zaključila kako su oba jedanaesterca ispravno dosuđena.
Uglavnom, burna utakmica u kojoj se Real spasio poraza u samom finišu dvama golovima Cristiana Ronalda, a s obzirom na broj šansi mogao je i potpuno okrenuti utakmicu, ali i primiti još poneki gol.

Perez ljutit kao ris

Igralo se u NBA terminologiji rečeno „run and gun“, praktički bez obrana i neke posebne taktike. Zinedine Zidane ispremiješao je momčad, odlučio je odmoriti neke igrače, što je i logično s obzirom na zgusnuti raspored.
Čini se da igrači Reala opet nisu previše ozbiljno shvatili protivnika koji u posljednje vrijeme nije u formi, no Las Palmas ima kvalitetu, posebno je opasan u napadu i to je pokazao na Bernabeuu. Las Palmas uspješno se nosio s Realom, bio je ravnopravan gotovo u svim segmentima igre. Na kraju je čak imao i osjetni veći posjed lopte (57 posto). Istina da je imao igrača više gotovo pola utakmice, ali po tome je bio ravnopravan i kada su brojčano bili izjednačeni.

Iako se Real spasio poraza, navijači su momčad ispratili s travnjaka s negodovanjem. Remi s Las Palmasom na Bernabeuu za Real je gotovo što i poraz. Nema tu neke prevelike razlike, jer izgubljena su dva boda koja bi se na kraju mogla pokazati vrlo značajnim.

Španjolski mediji pišu da je predsjednik Reala ljutit kao ris na cijelu momčad, posebice na vratara Keylora Navasa, koji je daleko od prošlosezonske forme, te Sergija Ramosa, koji je opet kardinalno griješio. Ramos se u nekoliko navrata našao na „vrtuljku“ vižljastih igrača s Kanara, posebice Tana. Međutim, obrana je bila na vjetrometini gotovo cijelu utakmicu i bez prave pomoći veznog reda, tako da zadnjem Realovom redu nije bilo lako.

Ronaldo zaboravio driblati

Cristiano Ronaldo na kraju je svoje napravio, zabio je dva gola, doduše jedan iz jedanaesterca, no ako ste gledali utakmicu, mogli ste vidjeti da igramo nije oduševio. Promašio je neke šanse i opet nije impresionirao pokretljivošću i probojnošću, a uspješni driblinzi ionako mu se već duže vrijeme broje na kapaljku.

Perez je ljutit jer se Realu ponavljaju boljke iz posljednjih sezona kada je također nakon dobre jeseni padao u proljeće. Zidane je pokušao promijeniti neke stvari; ljetne pripreme bile su po kilometraži lakše, dosta manje se putovalo i pokušalo se što više trenirati i relaksirati igrače. Zidane je napravio i neke promjene tijekom zimske stanke, tražio je veću disciplinu od igrača tijekom praznika kako bi što pripremljeniji i fokusiraniji krenuli u novu godinu.

Međutim, Real „crnu rupu“ ipak nije izbjegao, opet su mu se dogodili slični posrtaji kao i prethodnih godina. Barcelona je iskoristili priliku i s nekoliko vezanih pobjeda i „kikseva“ Reala preuzela je čelnu poziciju i sasvim se vratila u utrku za prvaka. Real ima utakmicu manje, ali Celtu u Vigu nije baš tako lako pobijediti. Kako stvari stoje, lako bi se moglo dogoditi da prvenstvo iskroji „el clasico“.

Tko izgubi u najvećem derbiju vjerojatno će izgubiti i titulu prvaka. Realu će u prvenstvu biti otežan posao ako Barcelona ispadne u Ligi prvaka, jer će se Katalonci u tom slučaju moći fokusirati samo na prvenstvo. Kataloncima se taj scenarij, jasno, baš i ne sviđa, oni bi voljeli proći PSG, ali kako im šanse nakon visokog poraza na Parku prinčeva nisu prevelike, prije će biti da će morati sve snage baciti na prvenstvo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider