Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kakav kralj!

Englezi nagazili Guardiolu, no nisu očekivali ovakvu reakciju!

Pep Guardiola dospio je na žestoki udar kritičara zbog teškog poraza u Barceloni, pa sada neki čak i propitkuju njegovu nogometnu filozofiju...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Engleski novinari žestoko su udarili po Pepu Guardioli nakon što je Manchester City doživio rezultatsku katastrofu kod Barcelone (4:0) u Ligi prvaka. Početak Guardiole na klupi 'građana' bio je kao iz snova - 10 utakmica i isto toliko pobjeda. No sada je uslijedio niz od četiri utakmice bez pobjede, Arsenal je u Premierligi dostigao City, dok je prolaz u osminu finala Lige prvaka nakon prosipanja bodova protiv Celtica i teškog poraza od Barcelone pod znakom pitanja.

Kritičari su Guardioli zamjerili činjenicu da je drugu utakmicu zaredom ostavio Sergija Agüera na klupi za pričuve, a sada već pomalo dovode u pitanje njegovu nogometnu filozofiju. Guardiola je promptno reagirao i na konferenciji za novinare ususret utakmici Premierlige protiv Southamptona začepio usta svim kritičarima.

Jedan ga je novinar upitao je li razmislio o tome da bi mogao promijeniti malo svoju nogometnu filozofiju kako bi City zaigrao bolje. Odgovor katalonskog trenera bio je neprocjenjiv.

"Vi bi to jako volje ha? Ne! Neću mijenjati svoj nogometni stil i filozofiju. Osvojio sam 21 trofej u sedam godina igrajući na ovaj način. Oprosti stari... To su tri titule po sezoni", rekao je Guardiola i nastavio.

"Prije nego se vratim u Španjolsku momčad će igrati onako kako sam ja to zamislio. Ako me igrači neće slijediti razgovarat ću s klupskom upravom, no imam osjećaj da me slijede i da prihvaćaju moj način rada".

Guardiola je objasnio zbog čega je protiv Barcelone ostavio Agüera na klupi te zašto je oporavljeni kapetan Vincent Kompany također nije zaigrao.

"Želio sam još jednog čovjeka u sredini terena. Želio sam zgusnuti sredinu terena i to je sve. Agüera sam namjeravao uvesti u posljednjih 30-ak minuta kada se protivnički igrači umore i tu sam vidio priliku da Sergio napravi pravu štetu. Razgovarao sam s njim i on je to prihvatio kao pravi profesionalac. Prije nego počnete pisati da tjeram Agüera iz kluba nazovite me i pitajte me što se događa", poručio je Argentinac engleskim novinarima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider